ELIBERAREA

– Mamă, tată, îmi pare rău! a mărturisit Trent.

De fiecare dată când Trent se dusese în tabere organizate de bisercă, îl ascultase pe pastorul de tineret vorbind din Biblie și crezuse că acele predici erau pentru copiii de lângă el. Dumnezeu le vorbea lor, nu lui.

De data aceasta însă, Dumnezeu îl zguduise puternic pe Trent, trezindu-l la realitate. S-a simțit pătruns de unde de șoc, dându-și seama cât era de păcătos – cum credea despre sine că era mai bun decât alți oameni, cum era obraznic, cum acasă fusese încontinuu nervos de șase luni încoace, plângându-se mereu de teme și treburi, și cum își trădase părinții, strecurându-se afară din casă.

Când a ajuns acasă să vorbească cu părinții lui, s-a simțit copleșit.

– Hei, durule, este în regulă, i-a spus tatăl lui, încercând să îl scutească de la a-și cere iertare.

– Nu, tată, nu este în regulă, a insistat Trent. Mi-am făcut rău singur. V-am rănit și pe voi. Și nu mai vreau să fiu acea persoană.

Citește Coloseni 3:5-9

De ce este Dumnezeu atât de hotărât să te schimbe?

Greșelile pe care le comiți te fac vrednic de pedeapsa lui Dumnezeu. În același timp, provoacă o durere zdrobitoare. Așa că s-ar putea să simți un spasm de tristețe când realizezi cât este de îngrozitor păcatul. Psalmul 107 exprimă bine această idee: „Cei ce şedeau în întuneric şi în umbra morţii trăiau legaţi în ticăloşie şi în fiare, pentru că se răzvrătiseră împotriva cuvintelor lui Dumnezeu, pentru că nesocotiseră sfatul Celui Preaînalt” (versetele 10, 11).

Toate păcatele te țin în lanțuri. Chiar dacă tu crezi că păcatul tău „nu este atât de rău”. Dar Dumnezeu caută să te elibereze. Ascultă din nou versetele psalmului: „I-a scos din întuneric şi din umbra morţii şi le-a rupt legăturile” (versetul 14).

Spunând „da” ofertei lui Dumnezeu de a te ierta în Isus, ești eliberat de pedeapsa păcatului. Dar mai este un lanț pe care Dumnezeu vrea să îl rupă: durerea păcatului.

Primește iertarea lui Dumnezeu. Dar lasă-L și să te elibereze de la a te răni pe tine și pe alții. Ruperea acelui al doilea lanț începe cu recunoașterea faptului că trebuie să te eliberezi. Atunci Îl lași pe Dumnezeu să te elibereze pentru a asculta în totalitate de El.

Din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării. Din numărul lor eraţi şi voi odinioară, când trăiaţi în aceste păcate.
Coloseni 3:6,7

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor