ADEVĂRURILE VIEȚII

Examenul a început deja de cinci minute și tu încă te mai holbezi la prima întrebare. Știu asta, îți spui. X este egal cu Y la pătrat plus 4. Înlocuiești literele cu cifre. Nu merge. Încerci din nou. X este egal cu rădăcina pătrată a inversului lui Y. Pauză. Minutele se scurg. Tu ești încă blocat. Rozi capătul creionului și înghiți guma de șters.

Respiră. Răspunsul e undeva în mintea ta. Îți închizi ochii, începi să te legeni și încerci să îți amintești cum rezolva profesorul problema la tablă. Creierul tău este bucuros să îți prezinte cunoștințele pe care le deține. Abraham Lincoln. 7 decembrie 1941. Sacagawea.

Nu reușești nici măcar să accesezi partea corectă a hard-drive-ului. Îți trebuie o amărâtă de informație. Este pierdută. Rămâi blocat.

Știi că de îndată ce o să trântești foaia goală pe catedră, toate informațiile pierdute se vor îngrămădi să iasă la iveală. Ah, dacă ar fi o posibilitate ca răspunsurile să curgă din cap direct pe foaie…

Citește Exodul 20:1-3

Care este cea mai importantă sarcină pe care ți-a încredințat-o Dumnezeu?

Viața este orbitoare. Zdrobitoare. Capul tău este plin de lucruri pe care ai face bine să ți le amintești. Chestii pentru examen. Școala vieții. Abilități necesare în viață. Detalii despre prietenii, fracții și exfoliere facială. Cum poți să ții minte toate astea?

Atunci când Dumnezeu a vrut ca poporul Lui să înțeleagă cele mai importante lucruri despre ascultarea de El, nu le-a trimis lista printr-un SMS. Nu a prezentat-o la știri și nici nu a scris-o într-un ziar. A gravat-o în piatră. Și, pe primul rând, este scris acest gând de neuitat: Dumnezeu este Domn peste toate. Din această cauză nu poți pune pe nimeni și nimic mai presus de El în viața ta. El este vrednic să Îi fii întru totul devotat.

Aceasta este porunca supremă a Dumnezeului celui viu. Poți uita multe lucruri – dar nu acesta, marele adevăr al vieții. Fie că ești acasă sau plecat de unul singur, acesta este primul lucru de pe lista ta.

Când viața se complică, creierul tău se blochează. Dar umple-ți mintea cu acel adevăr.

Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, care te-a scos din ţara Egiptului, din casa robiei. Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.
Exodul 20:2,3

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video