FAMILIA PERFECTĂ

Dacă stai în spatele familiei Hoffstat la biserică, ai crede că sunt dintr-o reclamă la un magazin elegant – îmbrăcați perfect, cu zâmbete evlavioase pe față, proaspăt tunși și cu haine la modă. Fiecare familie din biserică ar vrea să fie ca ei. Sunt atât de drăguți, că ai vrea să îi ciupești de obraji.

Dar nimeni nu i-a văzut în drum spre biserică, atunci când Tina i-a strâns iarăși degetele lui Brandon până când acesta a început să plângă, numai pentru că Brandon spusese despre un băiat pe care ea îl plăcea că se aseamănă cu un peștișor auriu acoperit de negi. Și când familia cântă un imn, nimeni nu își dă seama că mama și tata nu au mai vorbit unul cu altul de când s-au certat în urmă cu trei zile.

Dacă îți compari familia cu imaginea unei familii ca familia Hoffstat, s-ar putea să te simți înșelat. Așadar, alătură-te familiei lor pentru o vreme. Vrei să fii Brandon? Este minunat să ți se întoarcă degetele până când ajung să îți atingă încheietura. Sau poate vrei să faci schimb de locuri cu îngrozitoarea Tina. Nu știe niciun alt mod de a relaționa cu fratele ei. Probabil că este foarte nefericită. Și ce mult se distrează cei doi copii încercând să își dea seama de ce mama și tatăl lor nu pot cădea de acord asupra niciunui subiect.

Dacă ai putea să vezi înăuntrul familiilor despre care crezi că sunt mult mai bune decât a ta, ai descoperi că nicio familie nu este perfectă. Și oricum, nu poți face schimb de familii. Deci ce faci?

Citește Galateni 5:14

Cum poți face din căminul tău un loc mai fericit?

Dumnezeu ne-a dat o regulă simplă, care îi poate transforma pe oamenii din familiile noastre în cei mai buni prieteni ai noștri: Iubește-ți aproapele – pe mama ta, pe tatăl tău, pe surorile tale, pe frații tăi, pe oricine altcineva locuiește în casa ta – cum te iubești pe tine!

Familia înseamnă un mănunchi de relații din care nu ai cum să ieși. Te forțează să înveți să iubești, să ierți, să vorbești despre ceea ce te doare, să îi pui pe Dumnezeu și pe alții pe primul loc, să cauți ajutor când familia se destramă. Lucrurile pe care refuzi să le înveți acum se vor transforma în probleme care îți vor afecta toate relațiile până când vei învăța să le rezolvi.

Dacă vrei să ai o familie funcțională, va trebui să depui efort pentru a lucra împreună. Aproapele tău înseamnă, în primul rând, cei cu care locuiești sub același acoperiș.

Toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”
Galateni 5:14

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor