Am plecat de aici!

Jill se ascunsese în spatele ușii când fratele ei, care tocmai devenise major, a dat cu pumnul în peretele din sufragerie și a făcut o gaură în el.

– Vă urăsc! a strigat Jeremy la părinții lui. M-am săturat de regulile voastre fără sens. Mă tratați ca pe un copilaș. Nu v-ați dat seama că am optsprezece ani? Sunt stăpân pe viața mea!

A trântit cu putere ușa în spatele lui, apoi a plecat pe motocicletă, lăsând în urmă un nor de praf.

Jeremy a petrecut următoarele două săptămâni acasă la un prieten, apoi s-a mutat cu niște tipi mai mari decât el. Lui Jill nu îi venea să creadă că fratele ei făcuse o gaură în perete și că îi tratase astfel pe părinții lor, dar era un pic geloasă că el era acum liber să facă ce voia.

Este normal să visezi la a te muta din casa părinților. Însă este de domeniul fantasticului să crezi că, dacă vei scăpa de sub controlul părinților, totul va fi perfect.

Citește Iosua 24:14-21

Ce a făgăduit Iosua că va face familia lui?

Viața nu este un joc. De aceea părinții te protejează uneori de adevărurile dureroase ale vieții. Dacă ești impertinent, ești concediat. Dacă ești un nemernic, ești dat afară din apartament. Dacă ești leneș, flămânzești. Ba mai mult, când pleci de acasă, nu scapi de reguli. În loc de părinți, dai de profesori, colegi de apartament și șefi, apoi un soț sau o soție și copii față de care ești răspunzător.

De fapt, nu există conceptul de a „fi stăpân pe propria viață”. Când ajungi să fii pe cont propriu, poate cu o familie de care să ai grijă, ai de făcut o alegere: Îl voi urma pe Dumnezeu sau voi alege un alt dumnezeu.

Ai grijă: dacă alegi un alt dumnezeu, înseamnă că alegi să fii închis (Romani 6:20-23). Pleci din ceea ce consideri o închisoare și ajungi într-o grădină zoologică. Poate părea un loc bun de vizitat, dar nu ai vrea să locuiești acolo.

Fericirea și libertatea nu se găsesc în evadare, ci în a alege să te bucuri în Dumnezeu și în voia Lui pentru tine (Psalmii 37:3,4). Este mai bine să te bucuri de locul tău în familia lui Dumnezeu decât să fii o maimuță închisă într-o grădină zoologică.

Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului. Iosua 24:15

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor