Dragoste infinită

– Tata tot încearcă să intre cu forța în viața mea. Nu mai suport! a izbucnit Steven. Până acum câteva luni nu avea nicio treabă cu mine. Acum trece printr-un fel de criză a vârstei mijlocii și realizează că a fost dependent de muncă. Vrea să mă ducă la meciuri de fotbal ca pe un copil mic. Întotdeauna pleca la muncă înainte să mă trezesc și se întorcea după ce eram deja în pat. Nu știa niciodată de ce aveam nevoie, așa că am început să livrez ziare ca să îmi cumpăr haine, bicicletă și tot ce mi-a mai trebuit. Îmi pare rău, dar nu am nevoie de el acum.

Este ușor să uiți să hrănești un pește – nu face niciun zgomot. Este mai greu să uiți să hrănești un câine – zgârie și latră după mâncare. Ar trebui să fie imposibil să uiți să ai grijă de copilul tău – poate folosi cuvinte și acțiuni ca să strige după ce are nevoie. Dar se întâmplă. Unii părinți își neglijează copiii.

Citește Plângerile 3:22-24

Se sfârșește vreodată dragostea lui Dumnezeu pentru tine?

La un moment dat, fiecare dintre noi se simte ignorat de părinții lui. Și este ușor să fii convins că părinții prietenului tău sunt mai buni, mai înțelegători și mai iertători. În momentele lor bune, însă, părinții tăi par destul de buni. Puteți comunica și vă puteți rezolva problemele.

În unele familii însă, relațiile sunt complet neglijate. S-ar putea ca unul dintre părinți să lucreze prea mult departe de casă fără niciun motiv. Le oferă copiilor multe lucruri, dar niciodată timp sau atenție. Alții caută să scape prin diferite îndeletniciri sau printr-o prea mare implicare în activitatea bisericii. Unii părinți s-ar putea să plece de acasă. Și alții sunt pur și simplu reci. Parcă te trimit direct la mesageria vocală,unde auzi mesajul: „Ne pare rău, dar momentan nu suntem disponibili. Nu avem de gând să te sunăm înapoi.”

Dumnezeu nu Își uită niciodată copiii (Isaia 49:16). Bunătățile și îndurările Lui nu se sfârșesc niciodată (Plângerile 3:22,23). Dragostea Lui „ajunge până la ceruri” (Psalmii 36:5). Și nimic din toată creația nu va putea „să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru” (Romani 8:39).

Dumnezeu te iubește acum. Și dragostea Lui este veșnică.

Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! Plângerile 3:22,23

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video