În portbagaj

Cassie și fratele ei mai mic, Brent, stăteau în fața bisericii în timp ce la orgă se cânta „Marșul nupțial”. Cassie nu se gândise niciodată la mama ei ca la o mireasă. Când mama lui Cassie a ajuns în fața altarului, toți stăteau în poziție de drepți – Cassie lângă mama ei, Brent lângă Ryan, viitorul lui frate vitreg.

Brent credea că totul era extraordinar. Urma să aibă un nou tovarăș de joacă, plus un tată nou cu care să se distreze.

Cassie afișa un zâmbet frumos, dar simțea un gol imens în stomac. Îl disprețuia pe Ryan – micul răsfățat. O să aibă ea grijă de el curând. Cea mai mare teamă a lui Cassie era că își va pierde mama. De când se știa, ea și mama ei fuseseră cele mai bune prietene. Nu era de ajuns că mama ei își făcuse o relație, acum Cassie trebuia să o împartă tot timpul.

Este greu să îți dai seama ce te așteaptă atunci când pui bazele unei noi familii. Mama lui Cassie și Brent sperau amândoi că noua lor familie avea să fie mai bună decât singurătatea, dar Cassie era îngrozită la gândul că va pierde singura relație pe care știa că poate conta. Aceeași situație, așteptări diferite.

Unele familii reconstituite poti fi fericite și funcționale. Altele nu.

Citește Romani 12:18

Care este datoria ta atunci când trebuie să te înțelegi cu oameni pe care nu ești sigur dacă îi placi sau nu?

Relațiile sunt precum condusul unei mașini. Când vine vorba de prieteni, te afli de obicei pe locul șoferului. În principiu, îți poți alege prietenii, ținând cont de anumite limite. Când vine vorba de colegii de școală sau de echipă, ai o oarecare libertate de alegere. E ca și când ai fi copilot. Dar când vine vorba de familie, nu ai niciun fel de control. Sunteți cu toții îngrămădiți în portbagaj, fie că vă place sau nu.

Totuși, poți ajuta la a face portbagajul mai comod sau mai aglomerat. În orice familie vor exista ciocniri din când în când, dar măcar poți să controlezi dacă tu ești cel care îi împunge cu cotul, îi îmbrâncește sau îi lovește pe toți ceilalți. Poți alege să nu lovești cu picioarele în ușa portbagajului sau să nu faci o gaură în rezervorul de benzină și apoi să dai drumul unui chibrit aprins înăuntru.

Nu poți controla cu cine împarți portbagajul. Dar te poți controla pe tine.

Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii. Romani 12:18

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video