Nu da vina pe mine

Krystal și Jamie făcuseră un pact. Toți ceilalți din grupul lor de prieteni aveau jachete de baschet scumpe, ceea ce îi făcea pe cei doi să se simtă niște sărăntoci. Așa că au căzut de acord ca niciunul dintre ei să nu cumpere jacheta respectivă până când nu și-o puteau permite amândoi.

Când Jamie și-a încălcat promisiunea și a venit la școală purtând o jachetă nouă, Krystal era disperată. A doua zi a venit la școală îmbrăcată cu o jachetă de baschet pe care o furase de la fratele ei. O uitase când plecase la facultate și nu avea să se întoarcă pentru încă o lună. Până atunci, Krystal putea să își cumpere propria jachetă.

Totul mergea bine până când Krystal a prins jacheta în ușa unei mașini și a rupt-o în două. A ridicat din umeri.

– Oricum e a fratelui meu.

După școală, Krystal a pus jacheta înapoi în șifonierul lui Nick.

Când s-a întors acasă și a găsit jacheta ruptă, Nick a dat imediat vina pe sora lui Krystal. Krystal a răsuflat ușurată. Scăpase.

Citește Proverbele 28:13

Ce lucru bun se întâmplă când îți mărturisești greșelile?

Ai făcut vreodată ceva greșit acasă la un prieten? Poate ți-a fost prea rușine să te mai întorci. Ei bine, gândește-te cum ar fi să te simți astfel 24/7 și îți vei da seama cât este de greu să nu mărturisești greșelile pe care le faci acasă – lucrurile devin din ce în ce mai complicate. Să ne gândim la Krystal. A luat o jachetă fără să ceară permisiunea, a luat în râs stricăciunea produsă, a ascuns dovezile și a lăsat ca sora ei să primească pedeapsa. De asemenea, a fost mai important pentru ea să se integreze în grupul de prieteni decât în propria familie. Avea multe lucruri de recunoscut atât în fața lui Dumnezeu, cât și a familiei ei.

Niciodată nu este plăcut să recunoști că ai dat-o în bară. Să spui în fața tuturor: „E vina mea”, în loc de: „Nu eu! Nu eu!” poate fi destul de neplăcut.

Dar un lucru este sigur: dacă ascunzi relele făcute, va fi și mai rău.

Cum așa? Pentru că Dumnezeu vede și nu te va lăsa să propășești atâta vreme cât îți ascunzi păcatul. În schimb, îți făgăduiește că, dacă îți mărturisești greșelile și dacă vei lucra spre îndreptarea lor, vei primi iertare din partea Lui.

S-ar putea ca familia ta să îți tot amintească o vreme de greșeala pe care ai făcut-o. Dar mai devreme sau mai târziu, iertarea își va face loc și în casa ta. Familia ta va fi mult mai indulgentă dacă mărturisești acum, decât dacă într-o zi află ei de păcatele tale ascunse.

Cine îşi ascunde fărădelegile nu propăşeşte, dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele capătă îndurare. Proverbele 28:13

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video