Cenușăreasca – versiunea masculină

La fel ca în oricare altă dimineață de duminică, Trigg a spălat bine mașina mamei lui. A îndepărtat urmele de gândaci de pe grila de ventilație și de pe capotă, apoi a șters mașina cu o cârpă uscată și a lustruit geamurile. După aceea, a intrat iarăși în apartamentul familiei pentru a spăla o grămadă de vase și a lustrui mobila.

Și-a terminat treburile aspirând ghemotoacele de praf de sub canapea și de sub fratele lui, care sforăia. Trigg a lovit canapeaua cu putere, dar fratele lui de-abia dacă s-a mișcat. O să îmi schimb numele în Cenușăreasa, și-a spus Trigg. Oricum fac toate treburile pe aici.

Dacă ai frați sau surori, probabil te superi pe ei mai mult decât pe oricine altcineva.

Nu e nicio noutate.

Citește Geneza 4:1-9

De ce uneori frații nu se înțeleg?

Prima ceartă în familie nu a fost nicidecum o bătaie cu perne. A început când Dumnezeu a dezaprobat atitudinea pe care Cain o avea în închinare. Cain îi învinuia pe toți ceilalți, numai pe sine nu: Dumnezeu – ce conducător de sclavi. Stai să vezi dacă o să Îi mai aduc vreo jertfă. Și Abel – lingușitorul ăla care se joacă cu oile în timp ce eu îmi rup spatele lucrând câmpul. Mama și tata l-au iubit mereu mai mult. În loc să își rezolve problemele cu Dumnezeu, Cain și-a descărcat mânia asupra lui Abel.

Cearta lui Cain cu fratele lui a început, de fapt, ca o ceartă cu Dumnezeu. Dumnezeu îl avertizase pe Cain că, dacă avea să Îl îndepărteze, păcatul urma să aibă cale liberă în inima lui. În clipa în care s-a oprit din a mai vrea să Îi placă lui Dumnezeu, Cain a deschis ușa pentru ca cearta să intre în familia lui.

Cain credea că Abel îl făcea să pice prost. Frații și surorile tale îți vor oferi o mulțime de motive reale sau imaginare pentru ca tu să te superi pe ei – lene, răutate, trândăvit, critici și smiorcăieli. Ai de ales între a le răspunde cu aceeași monedă sau a asculta de Dumnezeu.

Îi închizi păcatului ușa în față atunci când te decizi să faci ceea ce este bine și să Îi ceri lui Dumnezeu să te ajute să îți iubești frații și surorile, care par de neiubit. Fă din casa ta casa lui Dumnezeu și prinde în ușă degetele păcatului!

Dacă faci bine, vei fi bine primit; dar, dacă faci rău, păcatul pândeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine, dar tu să-l stăpâneşti. Geneza 4:7

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor