Așteptarea

Imaginează-ți următorul scenariu: Părinții lui Jennifer așteaptă nerăbdători ca ea să intre pe ușă. Trebuia să ajungă acasă acum o oră. Unde este? Jenni ne sună întotdeauna dacă întârzie. Nu ar fi trebuit să o lăsăm să meargă cu Sharon.

Acum răspunde la următoarea întrebare: Cum va reacționa Jennifer când va ajunge acasă și va vedea luminile aprinse, pe tatăl ei pășind încoace și încolo în sufragerie și pe mama ei înfulecând chipsuri? Dacă ar fi ajuns acasă la timp, s-ar fi gândit poate că era drăguț din partea lor să o aștepte și s-ar fi simțit mângâiată. În seara aceasta însă, probabil se va mânia când părinții o vor întreba de ce a întârziat.

Părinții sunt acei oameni care stau treji pentru a se asigura că ai ajuns acasă în siguranță. Sunt cei care țin lumina aprinsă. Dar nu întotdeauna îți place strălucirea luminii. De fapt, în unele zile, ai vrea să îți pornești și să îți oprești părinții la fel ca pe un întrerupător de curent. Vrei să fie porniți atunci când ai nevoie de ei și vrei să fie opriți când sunt o bătaie de cap.

Citește Efeseni 6:1-3

Ce înseamnă „să cinstești pe tatăl tău și pe mama ta”?

Cu siguranță, părinții tăi te vor face de rușine uneori. Tatăl tău s-ar putea să vină la un eveniment de la școală îmbrăcat în tricou alb, pantaloni scurți cu imprimeu hawaiian, șosete închise la culoare și pantofi eleganți. Alteori s-ar putea să te supere. Dar și tu le-ai făcut același lucru. Gândește-te la ziua în care ai vomitat pe standul de la casa de marcat la ieșirea din supermarket sau când poliția te-a adus acasă pentru că aruncai cu pietre în mașini. Părinții tăi nu te-au iubit mai puțin. Au ținut luminile aprinse.

Cinstirea părinților se aseamănă destul de mult cu modul în care îi tratezi atunci când vrei ceva de la ei. Le arăți respect. Le asculți părerea. Te supui. Dar este o diferență imensă între a vrea să îți cinstești părinții și a vrea ceva ce ei îți pot oferi. A-ți cinsti părinții înseamnă a fi amabil din recunoștință, fără a aștepta niciun fel de recompensă.

Părinții merită cinstea ta chiar și atunci când nu ești de acord cu ei sau când crezi că te-au făcut de râs. Și pe măsură ce tu înveți să îi cinstești zi după zi, vor învăța și ei să se încreadă în tine suficient încât să nu mai stea treji să te aștepte. Sau măcar se vor preface că dorm. Au ținut lumina aprinsă pentru tine. Nu le stinge lumina la rândul tău.

Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept. Efeseni 6:1

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor