Mintea părintească

Încearcă numai să îți înțelegi părinții și s-ar putea să simți că te afli la cârma unei nave galactice, care se îndreaptă spre o parte a universului încă neexplorată. Rapoartele de informații nu dezvăluie nicio formă de inteligență cunoscută. Alți exploratori, poate ai auzit, au murit încercând să își strecoare navele printr-un spațiu atât de strâmt. Contrar tuturor datelor anterioare, tu descoperi că mintea părinților tăi nu este goală. De fapt, este mai încăpătoare decât părea din exterior și te lovești de o mulțime de lucruri odată ce găsești o cale de intrare.

În majoritatea zilelor, părinții tăi sunt cât se poate de în regulă. Alteori, poate te întrebi dacă părinții tăi mai au și altceva în cap în afară de un program lent de calculator, care nu cunoaște decât o comandă: FĂ-LE VIAȚA COPIILOR MIZERABILĂ.

Lucrul acesta nu este întru totul greșit. Adevărul este că părinții tăi sunt programați din fabrică să asculte o singură comandă.

Citește Proverbele 22:6

Părinții înțeleg că au un singur scop: să își ajute copilul să devină un adult care poate supraviețui și poate prospera de unul singur. Scopul lor este de a-i ajuta pe copiii lor să treacă de la a murdări scutece la a le schimba, de la a cheltui bani la a-i câștiga, de la a fi dădăciți la a fi un părinte bun. Toți părinții au lucrul acesta programat în creierele lor – și tu la fel, după cum vei descoperi când vei avea copii. Mai mult decât atât, părinții creștini înțeleg că a învăța un copil „calea pe care trebuie să o urmeze” înseamnă în cele din urmă a crește un copil care să Îl urmeze pe Hristos în fiecare aspect al vieții lui.

Această singură sarcină vine cu nenumărate responsabilități. Dumnezeu Se așteaptă ca părinții să își protejeze copiii (Evrei 11:24), să le asigure traiul (1 Timotei 5:8) și să îi disciplineze (Evrei 12:7,11).

Pe lângă asta, Se așteaptă ca toți părinții să Îl iubească și să își învețe copiii să facă același lucru (Deuteronomul 6:5-7).

Numai acele patru îndatoriri ar fi probabil suficiente pentru a-ți da emoții. Dar asta se întâmplă pentru că ești programat să vrei să crești și să te maturizezi de unul singur.

Tocmai de aceea călătoria este atât de interesantă.

Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. Proverbele 22:6

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor