Ieși din groapă

Nick nu plănuise să fie răutăcios, dar când a văzut intrând în poarta de fotbal golul câștigător, a explodat:

– Câtă atenție! Cum a trecut mingea aia de tine? a strigat el la Chris. Am fi intrat măcar în prelungiri dacă nu făceai asta. Și Blake! Ar fi putut să îl deposedeze pe adversar încă de la mijlocul terenului. Credeam că Blake e singurul talentat din echipă.

Se pare că sunt doi acum.

BUM! Chris a plecat încercând să nu se gândească la fumul exploziei. (Bărbații adevărați nu se uită în urmă.) Nick aproape că s-a împiedicat de Blake când s-a întors să plece. Auzise tot ce era de auzit. Nici el nu voia să se mai uite în urmă.

Citește 1 Petru 5:5

Ce poți face pentru a reface prieteniile pe care le-ai stricat?

A te certa cu un prieten este ca și când ai pune dinamită într-o groapă – dar nu înainte de a sări și tu în ea.

Cu toate acestea, s-ar putea să te întrebi de ce trebuie să repari pagubele după ce ai lovit, ai scuipat, ai trădat, ai înșelat, ai bârfit sau ai rănit în vreun fel pe cineva din jurul tău.

În primul rând, certurile te lasă fără prieteni și ajungi singur în groapa pe care ai săpat-o tu însuți. Și mai este un motiv. Tu ai fost acceptat de Hristos cu toate defectele tale. În calitate de creștini, și noi trebuie să îi acceptăm pe alții la fel cum Dumnezeu ne-a acceptat pe noi (Romani 15:7).

Petru ne arată singura cale de ieșire din groapă. Smerenia.

Primul pas în practicarea smereniei este să Îi ceri iertare lui Dumnezeu (1 Ioan 1:9) și celui pe care l-ai rănit (Matei 5:23,24). Ai putea evita problema, pretinzând că nu ai greșit cu nimic. Dar dacă nu recunoști niciodată că ai greșit, nu faci decât să sapi tot mai adânc în acea groapă.

Mai sunt câțiva pași care te ajută să ieși din groapă puțin câte puțin: să vezi lucrurile din perspectiva celuilalt. Coboară de pe piedestalul tău! Gândește-te și la nevoile altora, nu numai la ale tale! Schimbă-ți faptele!

S-ar putea ca atunci când faci lucrurile acestea, prietenii tăi să îți vadă smerenia. Poate chiar te vor ajuta să ieși din groapă.

Și toți, în legăturile voastre, să fiți împodobiți cu smerenie. Căci Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar celor smeriți le dă har. 1 Petru 5:5

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor