Singur în fața televizorului

Nici la TV nu era nimic bun de văzut. O sută șaizeci și două de canale, și cele mai bune alegeri ale Ninei erau o prezentare ale unor trăsături mai puțin cunoscute ale foilor de calcul, un program de teleshopping în care se vindeau figurine din ceramică ale unor pisici și o reluare a unui meci de baschet local cu copii de clasa a treia.

Nina împărtășea părerea părinților ei conform căreia balurile școlare nu erau locul potrivit pentru o tânără creștină. Participase la unul. Văzuse ce se întâmpla acolo. Așa că nu s-a dus. În mod normal, nu se simțea lăsată pe dinafară, pentru că găsea întotdeauna ceva de făcut. De data aceasta însă, prietenii ei erau ocupați, tatăl ei era plecat în delegație și mama ei îi acorda toată atenția frățiorului ei bolnav.

Așa că, la ora șapte, când balul trebuia să înceapă, Nina s-a pus în pat și și-a fixat privirea pe perete, imaginându-și toată distracția la care nu lua parte.

Citește Psalmii 1:1-6

Ce îți făgăduiește Dumnezeu atunci când te simți respins din cauza Lui?

Poate că în unele zile te simți ca un copac lovit de singurătate în preerie, legănat de vânt și tânjind după apă. Nimeni nu îți udă rădăcinile cu un furtun. Nimeni nu te tunde ca să arăți ca o girafă sau un flamingo. Îți este teamă că o să îți pierzi frunzele, o să te usuci și o să ajungi să fii purtat de vânt.

Poate că te-ai convins că așa ești tu cu adevărat. Sau poate că îți este teamă că vei ajunge astfel dacă nu te însoțești cu cei răi și nu te alături păcătoșilor ori nu te integrezi printre cei care Îl batjocoresc pe Dumnezeu. Imaginația ta urlă la gândul distracției pe care o vei pierde.

Este timpul să te trezești la realitate. Nu tu ești cel care trebuie să se îngrijoreze că se va ofili. Iată ce făgăduiește Dumnezeu poporului Său: ei beau din izvoarele lui Dumnezeu. Rodesc. Stau în prezența lui Dumnezeu. Dumnezeu veghează asupra fiecărui detaliu din viața lor. Și iată ce li se întâmplă celor care se separă de Dumnezeu: nu au rădăcini, nici apă, nici mâncare, nici viață. Sunt „pleavă” uscată (resturile de spice rămase după treierarea grâului). Sunt prinși în uraganul judecății lui Dumnezeu. Se pare că nu ai făcut alegerea greșită.

Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori. Psalmii 1:1

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor