Nu îți cere scuze pentru cine ești

– Ăla nu este Carul Mic. Ăla este, a spus Jamie. Chiar acolo.

– De fapt, este constelația aia de acolo, a spus Eileen încet. Vezi mânerul? Și carul?

Eileen era surprinsă. Nu au râs de mine. Fermecați de cerul nopții din afara orașului, copiii de la tabăra bisericească chiar păreau să o asculte. Așa că Eileen a început să le arate alte constelații. Apoi Marte și Jupiter. Unul dintre copii însă a spus că inventa toate lucrurile astea. Eileen nu a mai spus nimic.

– Ignoră-l, a sfătuit-o unul dintre liderii adulți.

Apoi a întrebat-o de unde știa atât de multe. Eileen nu mai spusese nimănui că era pasionată de astronomie, pentru că ar fi făcut-o să pară și mai ciudată. Nu îi păsa de haine, se plictisea atunci când se machia și credea că majoritatea băieților aveau nevoie să se maturizeze. De data aceasta însă, lăsase să se întrezărească un oarecare entuziasm din partea ei. Liderul credea că Eileen trebuia să își aducă telescopul la următoarea tabără.

Poate că așa va face.

Citește Psalmul 138

Cum poți învăța să ai încredere în tine?

Poate că „diferit” nu este tocmai ceea ce vrei să fii când vei fi mare. S-ar putea să îți placă de o persoană pe care nu o place nimeni sau să te prefaci că îți place o persoană faimoasă când, de fapt, te dezgustă. Sau știi că oamenii sunt pe cale să îți critice muzica sau pasiunile, așa că renunți la ei înainte să renunțe ei la tine. Într-adevăr, uneori este acceptabil din punct de vedere social să fii ciudat – dar numai dacă majoritatea decide lucrul acesta.

Cel puțin asta cred „zeii” și „zeițele” din jurul tău. Dar Dumnezeu are niște vești extraordinare cu privire la cine ești tu.

Ești lucrarea mâinilor lui Dumnezeu, și El nu va renunța la tine. Te-a făcut unic și îți va arăta care este scopul Lui pentru tine. Inima Lui este cu tine oriunde mergi și, când Îi ceri ajutorul, îți va da curaj.

Dumnezeu nu are o bucurie mai mare decât să te vadă trăind cum ar trebui să trăiască o capodoperă a mâinilor Lui (Efeseni 2:10). El este vrednic de laudă pentru modul în care te-a creat, indiferent de ceea ce cred alții. Când îți este jenă să arăți cine ești cu adevărat, Dumnezeu este sursa ta de putere pentru a-ți învinge teama.

În ziua când Te-am chemat, m-ai ascultat, m-ai îmbărbătat şi mi-ai întărit sufletul. Psalmii 138:3

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor