Gândește la scară mică, pentru ca mai apoi să gândești cutezător

Alisha l-a împuns cu cotul pe Bill.

– Nu este acela băiatul care s-a mutat vizavi de tine?

Băiatul spre care arăta se plimba singur pe holul școlii. Nu se uita la nimeni – părea că îi este teamă.

– Cred că da, a răspuns Bill. Era în stația de autobuz de dimineață. S-a așezat la câteva locuri depărtare de mine. Poți să nu te mai holbezi la el? O să ne vadă.

Și-a întors fața ca celălalt copil să nu îl observe.

Alisha îi aruncă lui Bill o privire încruntată.

– Ești vrednic de milă. O să mă duc să îl salut și să îi urez bun venit la școală.

– Lasă-l în pace, a continuat Bill. Sunt sigur că o să își facă prieteni. Este în regulă. Trebuie să aibă grijă de el însuși la fel ca toți ceilalți.

Alisha pornise deja spre elevul cel nou, dar Bill a tras-o înapoi.

– Hai să plecăm, a rugat-o Bill. Va crede că vreau să fim cei mai buni prieteni sau ceva de genul.

Citește Marcu 9:30-32

Ce înseamnă să îi tratezi pe oameni la fel cum a făcut-o Hristos?

De ce te afli aici pe pământ? Să consumi oxigenul? Să înveți să te joci jocuri video? Să devorezi conținutul frigiderului părinților tăi? Să conduci lumea?

Gândește cutezător! Ești aici să devii ca Hristos (2 Corinteni 3:18). Scopul tău este să faci lucrurile pe care și El le-a făcut (Efeseni 2:10). Ești aici să slujești la fel cum a făcut-o și Învățătorul tău (Marcu 9:35). Dar cum se manifestă lucrul acesta?

Cu doar câteva zile înainte de moartea Lui, Isus le-a spus limpede ucenicilor Săi că avea să sufere și să moară. Ei nu L-au înțeles. Credeau că Isus avea să stăpânească lumea și să distrugă pe oricine I se împotrivea. Credeau că a-L urma însemna a conduce alături de El și a-i zdrobi pe cei pe care îi urau. Nu înțelegeau că a fi asemenea lui Isus înseamnă a-ți sacrifica viața.

Modul lui Isus de a sluji înseamnă a lăsa ca dragostea ta să acționeze în favoarea tuturor oamenilor. Cum ar fi frații mai mici. Și vrăjmașii. Și cei nesuferiți. Oameni pe care îi cunoști sau nu. Și uneori actele tale de slujire te pot costa tot ce ai.

Fiul omului va fi dat în mâinile oamenilor; ei Îl vor omorî, şi a treia zi după ce-L vor omorî, va învia. Marcu 9:31

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video