Testul bolovanului

Ți-ai dat seama că ești în bucluc când Kris, Shelly și Kathy ți-au întrerupt prânzul.

– Avem un test simplu, a anunțat Kris cu un rânjet ciudat. Dacă un bolovan de mărimea unei case s-ar rostogoli pe deal în jos și ar fi pe cale să ne omoare pe toate trei – iar tu ai putea să salvezi o singură persoană – pe cine ai alege?

Te gândești: Hmm… nu e așa de greu. Aș putea trăi fără Shelly. Dar nu te lași păcălit. E o capcană. Două dintre ele o să mă urască. Și cea pe care aș salva-o va crede că sunt un ticălos pentru că le-am lăsat pe celelalte două să fie zdrobite. Nu ești sigur că prietenia constă în a salva pe cineva de la a fi zdrobit de un bolovan, dar cele trei fete nu sunt interesate de o discuție filozofică. Așa că încerci să câștigi timp și spui:

– Ai putea reformula întrebarea?

Citește 1 Ioan 3:11-16

Cum ne dăm seama ce este dragostea?

Viața fără prietenie este ca viața fără aer. De aceea te simți de parcă ți-a fost tăiat cordonul ombilical de fiecare dată când nu poți trimite mesaje sau efectua apeluri. De aceea nu îți place să fii pedepsit. Se explică de ce te simți îngrozitor când mănânci singur la prânz sau când toți par să aibă un partener, dar tu nu și de ce atunci când intri într-o sală de clasă te uiți în jur să vezi pe cine cunoști. Este adevărat: În afară de cunoașterea lui Dumnezeu, cel mai important lucru din lume este a avea relații sănătoase (Matei 22:35-39).

Atunci când Îi aparții lui Dumnezeu, modul în care îi tratezi pe oameni se schimbă. De fapt, dragostea este testul care îți arată dacă Îl cunoști pe Dumnezeu sau nu (1 Ioan 4:7,8).

Dragostea este dragoste numai dacă poate fi demonstrată în viața reală. Nu primești multe șanse de a fi un erou. Nu primești în fiecare zi șansa de a iubi în moduri mai puțin evidente – șansa de a fi bun, de a încuraja pe cineva, de a recunoaște că ai greșit sau de a-ți înfrâna gelozia, pofta, mânia și egoismul.

Moartea lui Isus a trecut testul prieteniei în viața reală. Acea promisiune siropoasă că vei salva un prieten de un bolovan care nu se va rostogoli vreodată? Nicio șansă.

Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Şi-a dat viaţa pentru noi; şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi. 1 Ioan 3:16

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor