Invizibilitate

Mary nici măcar nu își mai amintea câtă vreme trecuse de când era invizibilă. Existau, desigur, momente când oamenii vedeau părți din ea – de obicei cele rele. Cum ar fi ziua în care Mary a umplut școala de țipete când un copil a văzut plutind pe holurile școlii un nas fără față, dar cu un coș imens pe el.

Profesorii o vedeau uneori ridicând mâna în clasă, de obicei după ce lua notă mare la un test. Toți se mirau cum putea o mână să stea ridicată fără să fie conectată la un trup. Mirarea lor nu a durat mult. După câteva zile, mâna a dispărut din fața lor.

Și odată, Mary mânca în cantină alături de o grămadă de alți oameni, dar nimeni nu știa că și ea era acolo. Se legăna pe scaun când a alunecat și scaunul a zburat de sub ea. Mary s-a împrăștiat pe podea și pentru o secundă toți au văzut-o.

La mijlocul anului, Mary și familia ei s-au mutat. Vechea ei școală a trimis rapoartele cerute de noua școală, profesorii i-au șters numele din catalog și un alt elev a primit dulapul ei, ca să fie mai aproape de cel al prietenilor lui. Dar nimeni de la școală nu își amintea cum arăta eleva care se mutase.

Citește Psalmii 25:16-21

Ce speranță ai atunci când te simți singur?

Dumnezeu nu te-a creat ca să treci singur prin viață. Te-a făcut ca să fii prieten cu alți oameni și cu El Însuși. Ți-a dat un creier, ți-a insuflat sentimente, te-a pus în mijlocul unor oameni în loc să te trimită să trăiești singur undeva și ți-a dat libertatea de a ajuta și a fi ajutat de alții și de a te închina Lui.

Dar iată problema. Deși Dumnezeu ne-a creat pentru prietenii incredibil de intense, noi am dat-o în bară. Ne-am deformat relația cu Dumnezeu și cu oamenii. De aceea, uneori, fiecare dintre noi se simte ca Mary – invizibil, distant și lipsit de prieteni.

Când te simți singur, Dumnezeu îți aude fiecare plânset. Și are un plan prin care să aducă în viața ta prietenii create pentru bucuria ta. Vrea să îți arate cum să fii un prieten de dorit – și cum să găsești prieteni de valoare.

Priveşte-mă şi ai milă de mine, căci sunt părăsit şi nenorocit! Psalmii 25:16

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor