Să fii bun într-o lume rea

Îți împungi prietenii cu cotul. Asta este cea mai bună parte din film. Extraterestrul de pe planeta Zorgon se târăște afară din oraș spre nava-mamă după ce a mâncat un orășel drăguț din sudul statului Minnesota. Singurul supraviețuitor din acel oraș improvizează o armă cu laser din niște tulpini de porumb și ceva asemănător cu o tobă de eșapament ruginită, așa cum învățase din reluările serialului MacGyver. Un singur foc, și extraterestrul explodează într-un miliard de particule – cel puțin până la continuare. Tu și prietenii tăi suspinați, ușurați că răul a fost distrus. Însă după ce ieșiți afară, vă dați seama că bicicletele voastre au dispărut, cineva le-a furat în timp ce vă uitați la film.

În lumea reală, răul nu este distrus în timpul unui film. Și ajungi să te întrebi uneori dacă Dumnezeu este interesat vreun pic să distrugă răul.

Citește Maleahi 3:13-4:3

Ce îți promite Dumnezeu atunci când este greu să fii bun într-o lume rea?

Oamenii din cartea lui Maleahi au observat aceleași lucruri pe care le vezi și tu zi de zi: cei care copiază iau numai note de zece, traficanții de droguri se îmbogățesc, fetele îngâmfate au cele mai noi haine și atenția tuturor băieților drăguți.

Credincioșii au supraviețuit amintindu-și unii altora că succesul oamenilor răi nu înseamnă sfârșitul poveștii. La judecata lui Dumnezeu de la sfârșitul timpului, făcătorii de rele vor fi pedepsiți, dar cei care Îl urmează pe Dumnezeu vor sări ca vițeii care ies din grajd.

Deci nu este vorba despre faptul că Dumnezeu nu observă relele sau că nu îți înțelege durerea. Dimpotrivă. De aceea L-a trimis pe Hristos – să pună capăt răului, să le dea oamenilor șansa de a se întoarce la El. Totuși, Dumnezeu este răbdător și Își amână pedeapsa distrugătoare (2 Petru 2:9; 3:9).

Nu înseamnă însă că te relaxezi și accepți răul. Schimbă ce poți în viața ta și în jurul tău. Lucrează împreună cu prietenii, părinții tăi și autoritățile împotriva relelor mai mari, precum drogurile, avortul și sărăcia. Dar când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

Dar pentru voi, care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi tămăduirea va fi sub aripile Lui; veţi ieşi şi veţi sări ca viţeii din grajd. Maleahi 4:2

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor