Cum să rămâi în viață

– Astea sunt mișto. Cumpără-le!

Micah a luat un pantof de pe raft și i l-a arătat lui Eric. Eric s-a uitat la prețul de pe spatele pantofului și l-a pus la loc.

– Părinții mei au spus că vor plăti numai jumătate din preț. Trebuie să completez eu restul.

– Și ce? O să aștepți? a pufnit Micah.

– Am doar jumătate din bani. O să plătești tu pentru ei?

Micah i-a arătat pantofii lui.

– Cum crezi că am făcut rost de ăștia?

Eric a ridicat din umeri.

– I-am pus în picioare și am plecat.

Micah a început să caute printre cutiile de pantofi de sub raft.

– Ce mărime îți trebuie?

Eric l-a prins de braț pentru a-l opri din a mai căuta.

– Cum rămâne cu părinții mei? Nici nu o să intru bine în casă că vor vrea să știe de unde i-am luat.

– Părinții tăi nu trebuie să îi vadă, a spus Micah. Pune-i în dulapul de la școală și schimbă-ți pantofii acolo! Îi vrei sau nu?

Citește Romani 6:11-14

Deci când te-ai hotărât să părăsești răul?

Un tip oarecare cu bicepși mari încearcă să te facă să intri într-un ring de box ca să te căsăpească. Care este cea mai bună strategie ca să fii în siguranță? (a) Îi dai o lovitură de dreapta și un croșeu de stânga, sperând că nu îți vei rupe mâna; (b) Sari pe spatele tipului; (c) Plângi, sperând să îi stârnești mila; (d) Nu intri deloc în ring.

Înțeleaptă alegere.

Chiar înainte de pasajul pe care l-ai citit, Pavel spune că toți creștinii au „murit împreună cu Hristos”. Când ai devenit creștin – fie că procesul a fost unul rapid, de durată sau s-a petrecut cu multă vreme în urmă – Dumnezeu a acționat în tine. Hristos a murit pentru păcatul tău, dar și tu ai murit împreună cu Hristos față de păcat. Ai spus „nu” răului. Plus de asta, Dumnezeu te-a adus de la „moarte la viață”. Dumnezeu te-a înviat împreună cu Hristos, iertându-te, curățându-ți conștiința, dându-ți o inimă care trăiește pentru El.

Ideea este următoarea: Ai murit față de păcat – așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu – așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău – rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring – atunci nu intra!

Să nu mai daţi în stăpânirea păcatului mădularele voastre, ca nişte unelte ale nelegiuirii, ci daţi-vă pe voi înşivă lui Dumnezeu. Romani 6:13

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor