Ciudățenie totală?

Dacă oferi unui grup necreștin de tineri un set de pixuri și hârtie și le ceri să schițeze portretul unui tânăr creștin tipic, s-ar putea să nu iasă cea mai frumoasă imagine. Înfățișare bizară – pantaloni cu talie înaltă, păr dezgustător și ochelari cu lentile groase, accesorizați cu o mapă sau o poșetă ciudată. Vorbire ciudată – te întreabă dacă Îl „cunoști pe Dumnezeu”, citează întotdeauna din Biblie și spun des: „Lăudat fie Isus”. Acțiuni incredibile – aleargă, de exemplu, la profesorul care supraveghează pauza de prânz ca să îi spună cine a început bătaia cu mâncare.

Știi că, în calitate de creștin, trebuie să fii diferit. Dar cât de ciudat trebuie să fii?

Citește Matei 22:34-40

Care spune Isus că sunt cele două moduri principale prin care să îți arăți consacrarea totală față de El?

Isus nu le cere creștinilor să poarte pălării ciudate sau să își radă capul. Nu trebuie să meargă neapărat din casă în casă să împartă reviste. Cuvintele lor nu sunt întotdeauna însoțite de „capitolul 4, versetul 12”. Ceea ce diferențiază un creștin de restul lumii este faptul că el sau ea (1) învață să Îl iubească pe Dumnezeu întru totul („să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău și cu toată puterea ta”) și (2) învață să îi iubească pe alții într-un mod lipsit de egoism („să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți”).

Ăsta da lucru ciudat, pentru că nu vei găsi o mulțime de oameni – copii sau adulți – care să asculte de porunca lui Isus.

Este evident că majoritatea oamenilor nu încearcă din răsputeri să Îl iubească pe Dumnezeu din tot sufletul. Ei pretind că încearcă să fie buni cu alții, dar viața și timpul lor – la școală, acasă, cu prietenii, la muncă – sunt pline de egoism. Își pun întotdeauna propriile interese mai presus de orice altceva. Într-o astfel de mulțime, un creștin care trăiește așa cum Se așteaptă Isus iese cu adevărat în evidență.

Chiar și așa, a fi credincios te poate ajuta să îți faci prieteni. Într-adevăr, dragostea ta pentru Dumnezeu îi poate face pe alții să creadă că ești ciudat. Dar dragostea ta pentru oameni îi poate convinge că nu ești. Dacă acțiunile și cuvintele tale arată că îți pasă de alții la fel de mult cum îți pasă de tine, nu te vor considera toți ciudat. Mulți dintre ei te vor considera prieten.

Isus i-a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” […] Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” Matei 22:37,39

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor