Durere cauzată de foame

„La grupa mea de studiu biblic s-a hotărât să citim Biblia din scoarță în scoarță anul acesta”, s-a plâns Scott. „A fost ușor până pe 23 ianuarie – citisem toată cartea Leviticul și jumătate din Numeri. Apoi am renunțat. Presupun că ar trebui să mă simt bine. Am citit trei cărți și jumătate. Dar tot cred că Dumnezeu este supărat că nu am citit mai mult.”

Știi ce? Cunoașterea lui Dumnezeu nu ar trebui să fie așa o povară.

Citește Ioan 6:28-35

Ce crezi că îi atrăgea pe oameni la Isus?

Nimeni nu te obligă să mănânci. Mănânci pentru că ți-e foame. Stomacul îți chiorăie și atunci îl umpli cu mâncare.

Foamea este cea care te atrage la Dumnezeu. Fie că îți dai sau nu seama, întrebările, problemele, îndoielile, reușitele, eșecurile, visurile tale despre ceea ce vrei să faci sau cine vrei să fii, lucrurile pe care le iubești sau le urăști – toate sunt dureri de foame care te îndeamnă să te apropii de Dumnezeu, petrecând timp cu El și Cuvântul Lui.

Când ieși la un restaurant, nu spui niciodată: „Aș dori o porție din fiecare fel, vă rog”, ca mai apoi să încerci să mănânci totul. Nici când vine vorba de Biblie nu trebuie să încerci să o înfuleci pe toată deodată. Începe cu câteva dintre cele mai alese bucate din Biblie și mai apoi poți descoperi și restul meniului.

Și dacă tot faci lucrul acesta, nu te concentra doar pe mulțimea de vitamine spirituale, aminoacizi și carbohidrați complecși. Cine ar vrea o farfurie plină doar de așa ceva? La fel de bine ai putea să îi ceri unui pastor să îți facă o injecție intravenoasă cu predici. Tot la fel, dacă citești Biblia spunându-ți întotdeauna: „Fac lucrul acesta pentru că trebuie” sau „Trebuie să termin Biblia luna aceasta ori…”, îți va pieri pofta de Dumnezeu.

Ești atras de mâncarea care are un gust bun. Isus făgăduiește că El este tipul acesta de mâncare – o mâncare mai îndestulătoare decât oricare alta. El este cel care transformă cititul Bibliei într-un lucru pe care îl faci pentru că vrei, și nu pentru că trebuie.

Isus le-a zis: „Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată şi cine crede în Mine nu va înseta niciodată.” Ioan 6:35

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor