Cele mai bune lucruri în viață

Cu toate hainele împrăștiate pe pat, Shawna își plănuiește ținuta pentru petrecere în timp ce vorbește cu Charise la telefon.

– Nu știu ce să zic. Puloverele mă fac să par mică și îndesată – mai ales cele pe gât… Ce? Nu mai port așa ceva niciodată. Nu-ți amintești? Ultima oară când am făcut asta, David mi-a zis „balonaș”… Sigur, presupun că am putea să ne îmbrăcăm amândouă elegant. Atunci Jill chiar ar arăta rău… Da, presupun că pot să port rochia verde… Da, știu. Este destul de drăguță. Nu crezi că mă face să arăt ca un spiriduș, nu-i așa? Nu vreau să râdă nimeni de mine de data aceasta.

Citește Matei 6:25-34

Ce țel ar trebui să ai întotdeauna în minte atunci când cauți să Îi fii întru totul devotat lui Hristos?

Fetele nu sunt singurele care se preocupă de garderoba lor. Și hainele nu sunt singurele lucruri care ne ocupă timpul. Problema? Căutarea celui mai modern echipament de schi, antrenarea pentru a intra în echipa județeană de fotbal sau trecerea la nivelul 643 din jocul tău video favorit – toate aceste lucruri nu sunt rele în sine, dar pot să ocupe un loc în mintea ta care ar putea fi dedicat unor lucruri și mai bune.

Ai nevoie de haine, de mâncare și de alte câteva lucruri. Vrei distracție, bani și multe alte lucruri. Dar Dumnezeu vrea să te ajute să te gândești la lucruri și mai importante.

Isus spune să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui. A căuta Împărăția lui Dumnezeu înseamnă a vrea ceea ce vrea El. Adică a-I da lui Dumnezeu inima ta. A-I căuta neprihănirea înseamnă a căuta moduri prin care să Îl iubești pe El, dar și pe alții. Iată ce înseamnă a-I preda lui Dumnezeu viața ta. Și Dumnezeu promite să Se îngrijească de toate celelalte lucruri atunci când Îl cauți din toată inima.

Nu înseamnă că nu trebuie să te gândești vreodată la acele lucruri. Păsările caută viermi și florile beau apă și nu este o idee rea ca oamenii să își pregătească hainele pentru ziua următoare, astfel încât să nu întârzie la școală. Dar alergi spre ținta greșită dacă te îngrijorezi continuu de hainele tale, fără să te gândești vreodată la cum să îți trăiești viața.

Fiindcă toate aceste lucruri neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele. Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:32,33

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor