Nouă etaje pentru viață

Fiți tari și îmbărbătați-vă inima, toți cei ce nădăjduiți în Domnul! Psalmii 31:24

Un an, atât le-a luat voluntarilor de la Asociația „Dăruiește Viață” să ridice, din donații, cele nouă etaje ale spitalului pentru copiii bolnavi de cancer. Și, pentru că vechiul Spital „Marie Curie” nu putea fi adus la standarde europene, un al doilea proiect temerar, o a doua clădire se va ridica lângă cea nouă, pentru a prelua toate specializările din vechiul spital.

Pentru ridicarea lui se strâng deja bani din contribuții personale sau ale organizațiilor. În noul spital, în jurul unei mese de la capătul holului, copiii se adună unii lângă alții, făcând zid în fața bolii. Lângă ei stau părinții care îi veghează, de multe ori, cu lacrimi în ochi.

Într-un salon, o fetiță își îngrijește păpușile. Le face injecții cu seringi adevărate. O cheamă Luiza și are cancer renal. În puritatea inimii de copil, cei ajunși aici nu cred și nu vor altceva decât să se întoarcă acasă, asta însemnând evident și vindecarea lor.

Proiectele de susținere a celor tăcuți și cuminți se organizează și se desfășoară cel mai greu. Politicienii și oamenii bogați se implică foarte ușor în evenimente spectaculoase; discreția nu atrage pe nimeni.

Probabil din acest motiv Îl întâlnim adeseori pe Mântuitorul mergând printre cei mai fără speranță dintre oameni. El mergea între cei săraci, cei fără adăpost sau fără drepturi, era lângă cei năpăstuiți și bolnavi incurabil, chiar și lângă cei stigmatizați și respinși de societate. El nu S-a comportat cu indiferență față de nimeni. Din fericire, proiectul Lui nu a necesitat construcția de spitale, ci chiar vindecarea tuturor celor ce au venit la El sau la care a mers El personal. Medicul suprem nu a stat ascuns într-un cabinet de spital, ci în fiecare zi mergea din loc în loc și îi găsea pe cei nenorociți, Se apleca spre ei și le vindeca atât trupul, cât și sufletul. Proiectul Lui de sănătate este cel mai amplu din câte au fost vreodată.

De gândit astăzi:

E posibil să nu fii dintre cei care au suficientă notorietate pentru a iniția proiecte impresionante, dar în mod sigur există un nivel la care ne putem implica și noi: un SMS de doi euro pentru o cauză onorabilă, o vizită de încurajare sau un telefon de susținere și multe alte posibilități discrete, dar extrem de importante.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor