Cele opt principii ale succesului

Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulțumiri. Filipeni 4:6

Autorul Napoleon Hill, unul dintre căutătorii secretelor vieții reușite, este interesat în lucrările lui de dezvoltarea personală și educarea comportamentului. Între ideile interesante formulate de el, se află și cele opt principii ale succesului. A scris și o carte cu acest titlu, pe care o puteți găsi în librării sau pe internet.

Nu vom dezbate aceste opt teze, ci ne vom întreba următorul lucru: De ce suntem noi, oamenii, atât de interesați de succes și, mai ales, ce este succesul?

În primul rând, trebuie să știm că așa am fost creați, pentru a avea succes. Tatăl nostru ceresc nu a prevăzut pentru noi o viață de eșec și mediocritate. În multe mesaje biblice găsim ideea creșterii până la statura cea mai înaltă, ideea dezvoltării intelectuale și a perfecționării capacităților noastre, precum și a calității lucrului pe care îl facem în orice domeniu. Tot ce faci să faci ca pentru Domnul, tot ce faci să faci cu toată puterea ta. Îți spun ceva aceste expresii? Este foarte clar că Dumnezeu ne vrea niște oameni de succes. Felul în care definim noi succesul poate să fie diferit de al Creatorului nostru. Pentru El, a avea succes include fericirea noastră, dar și binele celorlalți. Nu există succes bazat pe dărâmarea cuiva sau pe prejudicierea fericirii altcuiva. Noi măsurăm succesul în comparație cu insuccesul celui de lângă noi. Am ajuns până acolo încât considerăm succes chiar și eșecurile, dacă sunt cu ceva mai mici decât ale altora. Numim succes dacă am trecut clasa, nu dacă am terminat cu nota maximă.

Ceea ce avem noi de făcut este să redefinim termenii. Cele mai complete și mai corecte definiții sunt în Cuvântul lui Dumnezeu, deși s-ar putea să pară cam învechit. Dacă un principiu era valabil cu câteva mii de ani în urmă și se dovedește valabil și acum, acel principiu chiar este neprețuit.

În fiecare istorie relatată în Biblie găsim principii; trebuie doar să nu citim cu sentimentul datoriei, ci liniștiți și atenți. Atunci vom vedea cum strălucesc asemenea perlelor toate secretele adevăratului succes.

De gândit astăzi:

Lasă-L pe Dumnezeu să te facă un om de succes. Dacă face El acest lucru, vei simți și fericire în reușitele tale. În plus, îi vei vedea și pe alții reușind lângă tine.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor