Porunca a patra

Multă pace au cei ce iubesc Legea Ta şi nu li se întâmplă nicio nenorocire. Psalmii 119:165

Fiecare poruncă abordează un aspect diferit din viața noastră. Porunca a patra privește odihna și întâlnirile noastre cu Dumnezeu.

De ce o poruncă pentru odihnă? Nu era suficient să fim anunțați că putem să ne luăm liber, și noi o făceam? Ei bine, realitatea ne-a demonstrat pe deplin că nu. Fiindcă omul nu vrea și nici nu mai știe să păstreze echilibrul. Atât de mult ne place să stricăm lucruri, încât am ajuns să deteriorăm în mod conștient chiar și ființa noastră. Creatorul nostru ne cunoaște foarte bine; știa de la început că avem nevoie de un reper și de o asigurare că nu vom exagera; din moment ce ne-a dat liberul-arbitru, era posibil orice.

Pentru a Se asigura că vom alterna perioadele de activitate cu cele de odihnă și relaxare, Dumnezeu a stabilit un program care face obiectul unei porunci distincte, poate că una dintre cele mai discutate dintre toate.

Pentru foarte mulți oameni, porunca a patra, referitoare la ziua Sabatului, este un punct de încercare. Chiar și Satana a luptat mereu pentru a anula această poruncă. Dintr-un motiv simplu: Sabatul îl reface pe om după o săptămână de lucru, iar un om care se reechilibrează se simte fericit, și asta îl deranjează pe dușmanul nostru. Al doilea motiv și mai puternic pentru dușmănia lui este faptul că, în Sabat, Dumnezeu a ales să Se întâlnească în mod special cu omul. Din acest motiv, ziua a șaptea nu este a noastră, ci a lui Dumnezeu. El vrea să ne-o facă nouă cadou, însă, pentru a proteja acest lucru, a păstrat-o sub proprietatea și autoritatea Lui.

De gândit astăzi:

Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video