Trei solii îngerești

Atunci, I s-a arătat un înger din cer, ca să-L întărească. Luca 22:43

Crezul bisericii din perioada de sfârșit a istoriei are la bază mesajul soliilor proclamate de Dumnezeu prin îngerii Lui, cu valoare de simbol. Fiecare solie are o idee specifică. Prima solie îi cheamă pe oameni la o relație corectă de respect și adorare față de Dumnezeu. Se vede clar că oamenii, chiar și cei ce se declară credincioși, au schimbat modul de a se raporta la Dumnezeu. Pentru unii, Dumnezeu a devenit ceva abstract și îndepărtat, intangibil; pentru alții, noțiunea în sine de Dumnezeu pare a fi depășită și nu se mai aplică realității actuale, iar pentru cei mai mulți, raportul nici nu mai există; ceva de genul „noi cu ale noastre, Dumnezeu cu ale Lui”.

Solia a doua vorbește despre căderea unei domnii a răului, numită simbolic „Babilonul” și reprezentând amestecătura de teorii adevărate cu unele false și o credință a incertitudinii amestecată cu imoralitate, dezbrăcată de caracterul ilegal și oferită ca manifestare a libertății. Babilonul reprezintă religia care, în fapt, nu are nimic de-a face cu Dumnezeu și cu voia Lui, ci Îl folosește doar ca pretext, omul fiind de fapt în centru.

A treia solie avertizează cu privire la atitudinea de supunere și chiar de închinare față de orice formă de religie în care nu Dumnezeu este în centru, ci orice altceva: oamenii, filozofiile, ceremoniile și negarea tuturor principiilor susținute de Biblie. Orice aderare la teoriile și practicile prin care Dumnezeu este ținut în afara vieții noastre îl descalifică pe om de la a mai putea fi biruitor asupra răului.

Orice aparent nevinovată cochetărie cu adevăruri incomplete, cu semne de întrebare la adresa lui Dumnezeu, orice permisiune de a încerca și altceva decât cerințele divine și orice prietenie cu cineva care consideră că Satana nu-i atât de negru poate și va fi distructivă dacă nu revenim cu umilință la o relație simplă și deschisă cu Dumnezeu.

De gândit astăzi:

Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor