Gemenii

Cel ce va birui va moșteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui şi el va fi fiul Meu. Apocalipsa 21:7

Cu toate lucrurile interesante despre frați gemeni sau surori gemene, cei mai mediatizați gemeni sunt totuși niște clădiri — „Gemenii” din centrul New Yorkului.

Aceste două clădiri aproape identice au atins vârful celebrității lor în urma atacului din 11 septembrie 2001, adică la dărâmarea lor. În urma atacurilor au murit în total 2 993 de oameni, inclusiv teroriștii. Cei mai mulți morți au fost civili. Deși au fost numite Turnurile Gemene, cele două clădiri nu erau perfect identice. Turnul de nord avea 417 metri, cel de sud, 415 metri. Forma lor era aceea a unui pătrat perfect cu latura de 64 de metri. Turnurile Gemene au fost ținta mai multor atacuri. Doar un exemplu: pe 26 februarie 1993, un camion cu explozibil a explodat într-un garaj al turnului de nord. Șase persoane au murit și peste o mie au fost rănite.

Ideea de gemeni transmite coeziune, forță. Din acest motiv, cele două clădiri, considerate un fel de simbol pentru puterea Statelor Unite, au devenit ținta teroriștilor bolnavi de crimă.

Astăzi, pe locul fostelor clădiri se află Turnul One WTC, inaugurat pe 4 noiembrie 2014, turn ce simbolizează renașterea în urma atacului venit din partea teroriștilor.

Într-un fel, această clădire mai are o semnificație, aceea a sfârșitului unei istorii îngrozitoare a păcatului și a morții. La final, toate lucrurile și ființele vor deveni un singur proiect, o singură împărăție, numită Împărăția lui Hristos. Atunci, tot răul va fi șters și lăsat în urmă.

De gândit astăzi:

Lucrurile pe care le pregătește Dumnezeu sunt infinit mai spectaculoase și mai neașteptate decât orice reconstrucție omenească. El va reface totul, nu doar Grădina Edenului, nu doar Pământul, ci și Cerul, și inimile, și trupurile oamenilor. Totul va fi nou, iar răul și urmele lui vor dispărea pentru totdeauna. Până atunci, prin orice am trece, Ocrotitorul nostru este alături și ne conduce, ne protejează și ne salvează. Ne putem încrede în El.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor