Medic primar

El a luat asupra Lui neputințele noastre şi a purtat bolile noastre. Matei 8:17


 
Multă școală, foarte multă. Pentru a deveni medic, studiezi foarte mult și apoi traversezi o mulțime de examene, specializări și practică asistată. Cu toate acestea, aproape niciodată nu îți permiți să te oprești din pregătirea ta. Mereu apar forme noi de boală; mereu se schimbă ori apar medicamente; protocoalele se schimbă periodic și schemele de tratament sunt într-o dinamică permanentă. Ești medic doar dacă alegi în fiecare zi să fii medic. Iar dacă alegi acest lucru, te vei menține pregătit mai mult decât oricine, mai consecvent decât în orice altă profesie. Faci asta din cauză că omul nu poate fi reparat a doua oară; nu există o prea mare marjă pentru încercări și exerciții.

Calitatea esențială a unui medic nu stă în cunoașterea tuturor medicamentelor și nici în deprinderea tuturor procedurilor, ci, în primul rând, în evaluarea corectă și în stabilirea cât mai exactă a unui diagnostic. De la diagnostic pornește toată medicina. Cu cât stabilești mai devreme și mai corect diagnosticul, cu atât dai șansa unui bolnav să fie salvat.

Din nefericire, tocmai diagnosticul este cel mai greu de aflat și este o lucrare contracronometru.

De gândit astăzi:

Există însă un medic, Marele Medic, Isus Hristos. El cunoaște orice boală, cu toate manifestările ei și cu toate complicațiile ei. Pentru El, noi suntem ca o carte deschisă. Știe unde, știe cum și mai ales de ce ne doare ceva. El este singurul care poate vindeca pe deplin, pentru că El cunoaște pe deplin. Cel mai bun lucru este să vii la El și să te încrezi pe deplin în El. El știe de unde vine durerea și ce a cauzat acea durere. Înțelege și durerile fizice, dar și pe cele ale sufletului nostru. Pentru El, totul este important. Nu vrea să ne scape doar de suferința fizică, ci dorește să vindece ființa în întregime. Din acest motiv spune mereu: „Păcatele îți sunt iertate.” Chiar și azi poți apela să te vindece!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video