Primul necaz – primul eveniment fericit

Şi, dacă suntem copii, suntem şi moștenitori: moștenitori ai lui Dumnezeu și împreună-moștenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviți împreună cu El. Romani 8:17


 
Psihologii afirmă că oamenii memorează mult mai intens aspectele negative din viață decât pe cele pozitive.

Ținem minte multă vreme o jignire sau un necaz, însă uităm ușor binecuvântările, vorbele frumoase și întâmplările fericite. Când refacem drumul amintirilor, rememorăm ușor necazurile prin care am trecut. Se pare că ne amintim mai lesne de un eveniment nefericit din trecut decât de unul luminos, pozitiv.

Chiar și lecțiile din viața noastră sunt legate mai mult de lucruri dureroase decât de momente bune. Uneori, chiar și Dumnezeu este nevoit să accepte în viața noastră lucruri triste și neplăcute pentru a ne ajuta să înțelegem ori să ne însușim anumite lecții importante.

Dacă noi am fi la fel de receptivi și gata să facem schimbări și atunci când ceva bun ni se întâmplă, El ar fi foarte fericit să ne formeze în acest fel deprinderile, însă noi alegem mereu și mereu varianta dureroasă. Practic, Îl limităm în acțiunile Lui.

Schimbarea acestei situații nu se poate face de la sine, ci numai în mod conștient și cu voință sprijinită de Dumnezeu prin Duhul Lui. În calitate de copii ai Săi, ar trebui să răspundem la o astfel de provocare și să prețuim mai mult binecuvântările. Să ne întrebăm atunci când ne e bine ori primim ceva bun: „Ce aș putea să schimb sau oare ce mesaj vrea Dumnezeu să-mi transmită prin acest eveniment fericit?” Dacă lucrurile frumoase din viața noastră ar rămâne mai mult în minte și am exersa recunoștința puțin mai mult decât o facem acum, lui Dumnezeu I-ar fi mai ușor să planteze în inima noastră firele caracterului Său și ar fi mai plăcut să lucreze în noi schimbările pentru o împărăție a binelui în exclusivitate. În cer nu va mai putea să ne formeze decât prin gesturi plăcute și pozitive.

De gândit astăzi:

Dacă am alege să valorificăm binele pe care îl aduce în viața noastră, El nu ar mai fi nevoit să permită lecțiilor neplăcute să prelucreze caracterul nostru. Fii atent astăzi și învață o lecție din ceea ce primești!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor