Făgăduința pentru azi – 21 decembrie

„Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele în veac și în veci de veci.” – Daniel 12:3

Din cantitatea imensă de informație, primită de creier, doar 126 de biți pe secundă sunt recepționați în mod conștient, restul fiind apanajul subconștientului!

Se știe că noi folosim foarte, foarte puțin din capacitatea noastră și în fiecare zi descoperim tot mai multe secrete cu privire la complexitatea ființei umane. Suntem uimiți când întâlnim pe cineva care e capabil să efectueze operații matematice concurând cu un calculator sau când cineva poate învăța mai multe limbi străine. E adevărat că avem de-a face cu excepții, însă trebuie să recunoaștem că, dacă am depune mai mult efort și dacă am fi mai consecvenți, am atinge noi înșine performanțe mult superioare celor de acum. Există însă un fel de înțelepciune care nu are legătură cu cărțile și cu școala, ci ține de relația omului cu Dumnezeu. Duhul lui Dumnezeu prezent în viața cuiva Se manifestă și sub forma unei înțelepciuni ca aceea pe care a primit-o Solomon. Acest fel de înțelepciune se manifestă atât în deciziile personale, cât și în relație cu ceilalți. Un astfel de înțelept poate fi model și mentor pentru cei de lângă el, poate să-i conducă și pe ceilalți pe calea spre Împărăția lui Dumnezeu. Această înțelepciune se cere și se primește de sus.

Provocare

Roagă-te astăzi în mod special pentru a primi înțelepciune.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor