Făgăduința pentru azi – 30 octombrie

„Încă puțină, foarte puțină vreme, și Cel ce vine va veni și nu va zăbovi.” – Evrei 10:37

Unele întrebări își vor găsi răspuns doar în ziua revenirii lui Hristos. Nimeni nu știe unde este îngropat Mozart, nici unde e îngropat Moise. Se va afla la ziua învierii. Dar cu siguranță există mult mai multe enigme din orice domeniu – geografie, botanică sau știință elementară – care vor face obiectul de studiu al veacurilor ce vor începe.

Dumnezeu știe că pentru noi așteptarea este grea. Felul nostru grăbit și în viteză ne face să rezistăm cu greu testului pregătirii pe termen mai lung. Ca să preîntâmpine căderile și descurajările noastre, Cuvântul lui Dumnezeu ne avertizează că mai este foarte puțină vreme. Am putea numi urgentă împlinirea acestei profeții. Știm că la Dumnezeu nu este nici schimbare, și nici umbră de mutare; la El nu este nici grabă, nici întârziere. În așteptarea revenirii Lui, credincioșii își conservă dorințe și curiozități. Din fericire, Mântuitorul nostru nu este deranjat de curiozitatea noastră, ci chiar așteaptă să colinde împreună cu noi spații, să ne descopere taine și să se bucure de uimirea noastră la fiecare pas. Putem cultiva încă de pe acum întrebări, curiozități și așteptări pentru atunci când ne vom întâlni cu El. Acest lucru poate fi un exercițiu de așteptare foarte bun, ne ține conectați la împlinirea visului nostru.

Provocare

Scrie pe o listă câteva curiozități pe care le ai, pentru a-i întreba pe cei ce au trăit în vremurile biblice, dar și pe Domnul Isus.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor