Făgăduința pentru azi – 11 octombrie

„Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.” – Ieremia 33:3

Limba unei societăți se schimbă încet, dar sigur, astfel că o persoană educată nu va fi capabilă să citească sau să înțeleagă o mulțime de cuvinte din limba sa scrise în urmă cu doar 500 de ani. Amestecul de cuvinte noi cu altele preluate din limba altor culturi duce la un rezultat surprinzător de diferit într-o perioadă lungă de timp. Privește scrierile literaturii noastre de acum cinci sute de ani și vei vedea că îți trebuie un dicționar de arhaisme la fiecare propoziție.

Din fericire pentru noi, Cuvântul lui Dumnezeu a fost atât de inspirat, încât ceea ce era valabil și drept în urmă cu mii de ani este la fel și astăzi. Poruncile Lui sunt la fel de folositoare și acum, iar învățăturile pentru o viață deplină oferite pe vremea lui Avraam sau a lui David sunt la fel de adevărate pentru generația noastră. Doar atotștiința lui Dumnezeu putea realiza acest lucru și inspirația Duhului Sfânt asupra scriitorilor Bibliei. În plus, de fiecare dată când citim din Scriptură, descoperim o nouă dimensiune și o altă fațetă a adevărului profund. Ne simțim de parcă am citi pentru prima dată anumite fragmente. Acest lucru ar trebui să ne atragă mai mult spre citirea Cuvântului în fiecare zi.

Provocare

Recitește din Exodul 20 Cele Zece Porunci și vezi în ce măsură ele se mai aplică și astăzi.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor