Făgăduința pentru azi – 6 octombrie

„Așa vorbește Domnul: «Dacă te vei lipi iarăși de Mine, îți voi răspunde iarăși și vei sta înaintea Mea.»” – Ieremia 15:19

Și un ceas stricat are dreptate de cel puțin două ori pe zi. Timpul trecând, ajunge să intersecteze de două ori momentul indicat de acele staționate.

Un creștin care s-a înstrăinat de Dumnezeu este un fel de ceasornic defect, nu mai indică nimic corect, ci mai mult derutează. Totuși, dacă acel creștin alege să fie din nou în apropierea lui Dumnezeu, nu va fi respins, ci atras cu multă răbdare și cu iubire. Ni se întâmplă să ne îndepărtăm de El în multe feluri și de multe ori. De fiecare dată, Satana vine cu descurajarea: nu mai are rost să te întorci, ești prea decăzut, nu mai ai șanse. Pentru o clipă îl credem, iar apoi ne amintim că parabola fiului risipitor ne reprezintă pe noi și Îl prezintă chiar pe Tatăl nostru, care abia așteaptă să ne primească înapoi. Dacă ar trebui să judecăm lucrurile după dreptate, nu am avea niciun drept și nicio șansă, dar El privește totul cu iubire, iar în iubire avem speranță și avem posibilitatea pocăinței. Este vorba despre iubirea Tatălui nostru.

Provocare

Oricât de departe te-ai afla acum de Tatăl tău, ia decizia și întoarce-te. Vei vedea că El te primește iar cu brațele deschise.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor