Făgăduința pentru azi – 14 septembrie

„Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.” – Matei 11:28

Gâştele zboară în stoluri în formă de V. Când dă din aripi, fiecare gâscă creează un curent ascendent ce susţine gâsca din spatele ei. Astfel, stolul înaintează cu 71% mai repede decât dacă fiecare gâscă ar zbura singură.

Modalităţile pe care Dumnezeu le foloseşte atunci când ajută sunt foarte creative şi interesante. El ar putea să facă minuni spectaculoase la fiecare intervenţie. Ar putea să sprijine pe cineva în mod direct fără să mai fie nevoie de aportul celorlalţi sau de colaborarea celor din biserică ori societate. Totuşi, de foarte multe ori, calea aleasă de El este diferită. El preferă să ne ajute prin semenii noştri; preferă să ne vindece prin mijloace naturale sau prin medici; alege să ne înveţe treptat şi prin modele decât să facă un transfer de informaţii direct în creierul nostru. De multe ori când ne simţim obosiţi şi stresaţi, suntem derutaţi şi nu ştim în ce direcţie să mergem, unde să găsim un moment de linişte şi reechilibrare. Pentru astfel de situaţii, chemarea Lui este simplă: „Veniţi la Mine.” În timp ce oamenii care ar putea să ne ajute ne trimit în altă parte sau la altcineva, Dumnezeu vrea să venim la El. În unele cazuri, ajutorul vine de la El prin semenii noştri, pe care El i-a sensibilizat şi inspirat să aibă grijă de noi.

Provocare

Încearcă să fii şi tu astăzi pentru cineva persoana prin care Dumnezeu ajută. Dacă simţi oboseală, mergi direct la El în rugăciune.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor