Făgăduința pentru azi – 22 august

„Voi face şi ceea ce-mi ceri acum, căci ai căpătat trecere înaintea Mea şi te cunosc pe nume!” – Exodul 33:17

„Când suntem plini de umilinţă şi pocăinţă, stăm în locul în care Dumnezeu poate şi vrea să ni Se arate. El are o mare plăcere când noi dorim ca El să-Şi reverse asupra noastră binecuvântări mai mari. Domnul va face mai mult decât să împlinească strict aşteptările celor care se încred pe deplin în El.” – Ellen White

Când ne formulăm rugăciunile, noi aplicăm limitele noastre cererii pe care o facem. Calculăm după viziunea noastră şi îndrăznim foarte puţin. Ar fi foarte greu dacă Dumnezeu S-ar limita şi El doar la ceea ce noi credem că avem nevoie. Însă Tatăl nostru ne cunoaşte mai bine decât noi înşine, ştie ce ar trebui să avem, când ar fi de folos intervenţia Lui şi mai ales în ce mod să acţioneze pentru noi. Cel mai înţelept ar fi ca, după ce I-am spus dorinţele şi nevoile noastre, să-L rugăm pe Dumnezeu să completeze şi să decidă ce anume este spre binele şi fericirea noastră. Expresia pe care o rostim la finalul rugăciunilor nu este nicidecum una formală. Când spunem: „Facă-Se după voia Ta”, Îi acordăm credit Lui pentru orice ar putea să ne ofere. În mod sigur El nu va reţine o binecuvântare de care ştie că avem nevoie, dar nici nu va aduce lucruri care ne pot dăuna la un moment dat sau întotdeauna. Dacă mergem pe mâna Lui, nu vom greşi niciodată.

Provocare

Manifestă astăzi mai multă generozitate. Dacă cineva îţi cere ceva sau ajutorul, oferă mai mult decât a cerut.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video