Făgăduința pentru azi – 19 august

„Iată legământul pe care-l voi face…: «Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor.»” – Ieremia 31:33

Alfabetele venite din Asia Mică în jurul anului 1000 î.Hr. au stat la baza caracterelor greceşti, care, la rândul lor, au dat naştere alfabetului european de astăzi. Cuvântul alfabet provine de la primele două caractere semitice: aleph, „taur”, şi beth, „casă”.

Inima noastră este un fel de computer viu. Are un fel de setări, un soft de bază instalat acolo chiar de către Creatorul nostru. La trecerea noastră prin evenimentele vieţii, noi înmagazinăm cantităţi enorme de trăiri, senzaţii, informaţii şi comportamente. Uneori suferim modificări de concepţie şi de comportament, crezând că suntem cu totul diferiţi de cei care am fost cândva. E posibil ca păcatul şi slăbiciunile noastre să estompeze viziunea cu privire la menirea noastră şi să ne îndepărtăm de ceea ce Dumnezeu ar vrea să fim. Este aşadar nevoie ca El să intervină şi să reorganizeze, să cureţe sistemul nostru de gândire, sistemul nostru de valori şi principiile de viaţă; cu alte cuvinte, este nevoie să rescrie softul nostru iniţial. Când vorbeşte de legământul Lui, Dumnezeu vrea să Se asigure că este clară în noi legătura stabilă şi serioasă dintre fiinţa noastră şi El.

Provocare

Încearcă să înţelegi cum se reinstalează softul unui computer sau al unui telefon şi fă o analogie cu viaţa spirituală.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video