Făgăduința pentru azi – 13 august

„Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos.” – Filipeni 1:6

Cel mai scurt război din istorie a fost acela dintre Anglia şi Zanzibar (acum parte din Tanzania), de la orele 9:02 la 9:40, pe 27 august 1896. După 38 de minute de bombardament, sultanul Said Khalid şi-a evacuat palatul şi s-a predat forţelor britanice conduse de amiralul Marinei Regale, Sir Henry Rawson.

Spre deosebire de luptele din istorie, duşmanul nostru, deşi e declarat învins şi e condamnat, nu recunoaşte sentinţa şi continuă să conducă armata de îngeri ai întunericului. Pentru Satana, nu are importanţă ce distruge, important este să distrugă. Pentru el nu contează regulile bătăliei şi nici măcar nu e interesat de faimă; singurul lui scop este distrugerea şi rănirea lui Dumnezeu în acest fel. Ar fi trebuit ca războiul împotriva lui Lucifer să se încheie extrem de repede, dar, în ambiţia lui oarbă, a preferat să nu se recunoască păcătos şi răzvrătit. A fost nevoie de sacrificiul Fiului lui Dumnezeu pentru ca întreg universul să înţeleagă natura răzvrătirii sale şi să nu îi cadă în capcană.

Dacă Domnul nostru a început lupta şi a fost dispus să ne ia locul atât în război, cât şi în faţa dreptăţii, în mod sigur va isprăvi biruitor şi va răsfrânge victoria Lui asupra noastră. Numai în acest fel noi putem fi părtaşi la rezultatele salvării Sale.

Provocare

Găseşte un moment potrivit şi roagă-te stăruitor pentru biruinţă în orice domeniu care îţi creează probleme.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor