Făgăduința pentru azi – 8 iunie

„Ferice de cel ce se îngrijeşte de cel sărac, căci în ziua nenorocirii Domnul îl izbăveşte.” – Psalmii 41:1

„O dragoste generoasă îşi are întotdeauna testamentul pregătit din timp.” – Octavian Paler

Dumnezeu caută mereu pretexte ca să dea binecuvântări. Cel mai mult Îşi doreşte să ofere. Deşi nu putem cumpăra mântuirea cu faptele noastre bune, putem prin ele să-I deschidem calea lui Dumnezeu pentru a ne face bine. Părinţii fac şi ei acest lucru pentru copiii lor, evident la o scară infinit mai mică. Un ingredient foarte important atunci când facem gesturi din iubire este tactul. A avea tact atunci când faci un lucru înseamnă să fii discret, fără să produci sentimente de îndatorare ori umilinţă. Tactul se manifestă şi prin faptul că iniţiativa ne aparţine; nu e nevoie ca un gest să fie cerşit ori cerut cu insistenţă; pur şi simplu am făcut ceva în mod natural. Când iubim pe cineva, ne dorim ca orice i-am oferi să i se potrivească, să îi fie de ajutor, să-i facă bine şi să-i producă bucurie. Nu ne interesează în primul rând soarta gestului nostru şi nici reacţiile, ci rezultatul a ceea ce am făcut sau oferit. Iubirea face ca toate lucrurile să fie mai profunde şi mai naturale. Mântuitorul Şi-ar dori să învăţăm această lecţie a simplităţii şi a discreţiei. El Se va folosi de orice gest frumos al nostru pentru a aduce o răsplată cu mult mai mare.

Provocare

Fă un cadou anonim cuiva. Trimite-i un mic dar, o surpriză. Fă-o cu discreţie, nu anunţa pe reţelele de socializare, păstrează pentru tine acest lucru.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor