Făgăduința pentru azi – 29 aprilie

„Domnul Dumnezeu este tăria mea şi pricina laudelor mele şi El m-a mântuit.” – Isaia 12:2

S-a constatat că persoanele dreptace trăiesc, în medie, cu nouă ani mai mult decât cei stângaci. Încă se caută explicaţii, dar, statistic vorbind, aşa stau lucrurile. Poate că acum cei nouă ani nu reprezintă o mare diferenţă.

Dacă priveşti lucrurile din perspectiva calităţii vieţii cuiva, probabil că vei spune: important este să trăiesc sănătos şi fericit, nu mult. Orice unghi de vedere am alege, nu este atât de important pentru că, la urma urmei, un creştin are în vedere nu doar această viaţă scurtă, ci viaţa veşnică. Aşadar, ce înseamnă câţiva ani în plus ori în minus în comparaţie cu veşnicia. Evident că această filosofie de viaţă are sens şi reprezintă idealul. Noi considerăm că viaţa e în mâinile lui Dumnezeu şi că El decide cel mai bine când se va sfârşi. Putem totuşi să Îi permitem să ne facă zilele mai senine şi binecuvântate. În mod sigur El Îşi doreşte acest lucru, ne învaţă cum să facem alegeri potrivite şi cum să rezolvăm diversele situaţii pe care le trăim. El ne alimentează imaginaţia, creativitatea şi energiile, ca să facem faţă provocărilor din fiecare zi. Astăzi, vrea să fie cu tine şi să te conducă. Ţine minte acest lucru!

Provocare

Încearcă pentru o oră să foloseşti preponderent mâna pe care nu o foloseşti în mod obişnuit, ca să vezi cum te descurci.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video