Făgăduința pentru azi – 6 aprilie

„Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit.” – Psalmii 34:18

Norii Nimbus arată sumbru şi ameninţător, anunţând ploaia iminentă. De altfel, numele lor înseamnă în latină nori şi ploaie cu furtună. Una dintre multele categorii de nori, greu de identificat de către necunoscători, norii Nimbus sunt un instrument de recunoaştere a schimbărilor de climă ce urmează să aibă loc. Nespecialiştii privesc norii şi sunt trişti că acoperă soarele, dar nu le dau semnificaţii de altă natură. Cunoscătorii pot face din apariţia acestui tip de nori un ajutor. Ei ştiu astfel ce urmează şi pot lua măsuri.

Evenimentele triste din viaţa noastră sunt asemenea norilor: vin, se aşază în dreptul soarelui şi întunecă orizontul, atmosfera şi starea de bine. Când ne confruntăm cu ceva mai puţin plăcut, avem sentimentul că acea întâmplare nefericită nu va mai trece niciodată şi că nu mai există cale de scăpare. Tocmai acest sentiment ne face să renunţăm la speranţă şi uităm chiar să ne rugăm sau nici măcar nu mai îndrăznim să o facem. Cu toate acestea, de fiecare dată, Dumnezeu face în aşa fel încât dă la o parte norii, iar lumina soarelui reapare. Uneori regretăm că am gândit negativ sau că am fost neîncrezători şi poate chiar am exprimat cuvinte de revoltă la adresa lui Dumnezeu. Poate şi azi ai acest fel de trăiri. Reţine că El nu va lăsa norii să umbrească pentru totdeauna şi bunătatea Lui va aduce o rezolvare. Deci nu gândi şi, mai ales, nu rosti ceva regretabil; dacă nu poţi fi optimist, măcar opreşte-te din a greşi în momente mai triste.

Provocare

Fă un lucru simplu: priveşte cerul şi gândeşte-te că dincolo de nori şi de soare este Dumnezeul tău iubitor.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video