Făgăduința pentru azi – 14 martie

„Fiţi tari şi îmbărbătaţi-vă inima, toţi cei ce nădăjduiţi în Domnul!” – Psalmii 31:24

Un cuvânt de îmbărbătare, un gest de bunăvoinţă vor ajuta foarte mult la uşurarea poverilor care apasă greu asupra umerilor obosiţi. În slujirea neegoistă se află adevărata fericire. Şi fiecare cuvânt şi fiecare faptă a unei astfel de slujiri sunt înscrise în cărţile cerului ca fiind pentru Hristos.” – Ellen White

De cele mai multe ori, simțim nevoia de susținere şi încurajare din partea celorlalți. Am vrea să fim în atenția semenilor sau măcar a prietenilor apropiați, astfel încât să ne bazăm pe cineva de încredere. De puține ori însă ne gândim că poate am fi mult mai uşor de motivat dacă am fi noi cei care îi sprijină pe alții, dacă am fi noi cei atenți la apăsările şi nevoile celor din preajma noastră. În puținele ocazii când depăşim comoditatea şi avem grijă de altcineva, am constatat în mod sigur că o energie pozitivă şi un tonus bun se instalează în ființa noastră. Cu alte cuvinte, atunci când nu ne limităm la a fi consumatori de empatie, ci oferim altora atenția noastră, beneficiile sunt foarte importante chiar pentru noi.

Provocare

Încearcă astăzi să iei inițiativa în a fi atent cu cei de la care de obicei aştepți sprijin şi încurajări. Vezi ce se întâmplă!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor