Făgăduința pentru azi – 5 martie

„Domnul sprijină pe toţi cei ce cad şi îndreaptă pe cei încovoiaţi.” – Psalmii 145:14

Când îşi doreşte să impresioneze o parteneră, păunul nu este prea modest, dimpotrivă, e un încrezut, pentru că îşi desface coada compusă din 150 de pene colorate şi aşteaptă ca o femelă impresionată să îl aleagă. De aici vine termenul de „împăunare”. Cuceritorul apelează la acest comportament spectaculos pentru că uneori concurează cu alți masculi, care au şi ei intenția de a convinge păunița să îi aleagă.

Noi, oamenii, avem tendința de a considera că suntem într-o permanentă competiție cu ceilalți. Ne luptăm să prindem un loc în parcare sau un scaun în autobuz; concurăm pentru locurile de la facultate sau de la un job bine plătit. Ajungem să credem că şi locurile în Împărăția lui Dumnezeu sunt la concurs. Facem eforturi să impresionăm biserica şi chiar pe Dumnezeu prin realizările noastre spirituale sau gesturile noastre de milă. În realitate, pe Dumnezeu nu trebuie să-L impresionăm cu realizările, ci cu nevoia noastră. El este mai uşor de impresionat prin umilința şi strigătul nostru după ajutor. Cea mai mare plăcere a Lui este să poarte de grijă celor fără merite şi chiar fără şanse. În acest context, putem considera că ne „calificăm” sigur pentru ajutorul Lui.

Provocare

Gândeşte-te la cineva care a eşuat în plan spiritual sau material şi ajută cumva la reabilitarea sa.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video