Făgăduința pentru azi – 20 ianuarie 2020

„Domnul ştie să izbăvească din încercare pe oamenii cucernici.” – 2 Petru 2:9

Anumite specii de viermi se mănâncă unii pe alţii sau chiar pe ei înşişi, dacă nu găsesc de mâncare. Nu-i de mirare, din moment ce şi unii oameni sunt dispuşi să facă acest lucru. Constatarea poate fi interesantă, iar în ce îi privește pe oameni, chiar șocantă. În fața unei realități de acest fel, riști să te blochezi înspăimântat. Nu se poate face foarte mult pentru a schimba caracterul celor ce recurg la acest comportament. Important este să nu te degradezi în atât de mare măsură, încât să ajungi în acea categorie de ființe.

Cucernicia mai poate fi numită și evlavie și descrie o atitudine cinstită, umilă, sinceră față de Dumnezeu și chiar față de semeni. Cucernicia nu aduce prin sine vreun merit special sau un statut deosebit, dar face un lucru cu mult mai important decât un statut sau un privilegiu. Cucernicia Îi oferă lui Dumnezeu acces deplin la viața persoanei, la gândurile, trăirile și deciziile omului respectiv.

Deși ar putea părea ceva cu beneficii îndepărtate, Dumnezeu promite prietenie și ajutor chiar acum celor ce sunt cucernici, evlavioși, sinceri și umili. Ar fi o idee bună să descoperi azi cum ar fi să devii o persoană cucernică.

Provocare

Gândește-te și identifică o persoană pe care o poți considera cucernică, umilă, evlavioasă. Fă un gest frumos de apreciere pentru acea persoană.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor