Făgăduința pentru azi – 17 ianuarie 2020

„Zadarnic se aşteaptă mântuire de la dealuri (…) în adevăr, în Domnul Dumnezeul nostru este mântuirea lui Israel.” – Ieremia 3:23

Unii oameni se ghidează după cântecul broaştelor pentru a afla dacă va ploua. Alții, după stolurile de păsări, să știe dacă va fi cald. Newton însă a creat un aparat pentru a afla acest lucru. A construit detectorul de umiditate, care este capabil să evalueze în mod științific factorii de climă și să ajute la estimarea foarte riguroasă a viitorului apropiat din acest punct de vedere.

Mulți oameni simt nevoia de previziune și apelează la diferite modalități de a afla din timp cum vor evolua lucrurile. Din nefericire, metodele folosite sunt cele mai derutante și nesigure. Se apelează la horoscop, la ghicitori și oameni care dau impresia că sunt conectați la o zonă inaccesibilă muritorilor de rând. Nimic mai periculos decât încrederea și planurile întocmite pe astfel de surse. În ce privește viitorul, singurul care cunoaște realitatea este Dumnezeu. În măsura în care consideră că ne e de trebuință, El folosește căi potrivite să ne înștiințeze. Dar, în majoritatea situațiilor, El conduce totul spre binele nostru, și o soluție potrivită este aceea de a-I cere ajutor, de a avea încredere în El și de a-I permite să aibă controlul asupra vieţii noastre.

Provocare

Identifică în viața ta o superstiție care te influențează și cere-I ajutor lui Dumnezeu să o îndepărtezi, să nu-i mai dai importanță și să nu îți mai creeze impresia greșită că ar conta în mod fatidic.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video