Ocupă-te de noi

Păzeşte-mă, Dumnezeule, căci în Tine mă încred. (Psalmii 16:1)

În general, tinerii tind să fie înfumuraţi, asta înseamnă că ei cred că nu au nevoie de nimeni şi că pot să-şi poarte de grijă singuri. Din această cauză cred că unii dintre voi veţi judeca ca anormal comportamentul tânărului numit William Jack. Într-o zi, William trebuia să călătorească lângă bine cunoscutul scriitor Max Lucado. De îndată ce s-a aşezat în avion, l-a privit pe Max şi i-a spus: „Sunt William Jack, am paisprezece ani şi merg acasă să-mi văd tatăl. Este nevoie ca cineva să se ocupe de mine. Sufăr de atacuri de panică.”

Fiind pe punctul de a-şi pune centura de siguranţă, William a chemat o stewardesă şi i-a spus: „Nu uitaţi că, dacă vă aduceţi aminte, eu sufăr de confuzie.” Apoi a continuat să vorbească cu Lucado, punându-i tot felul de întrebări. A văzut-o pe stewardesă venind şi i-a mai spus o dată: „Nu uitaţi să vă ocupaţi de mine.” Când i s-a servit masa, a repetat „Nu uitaţi să vă ocupaţi de mine.” Când să ia ceva de băut, încă o dată i-a reamintit stewardesei: „Nu uitaţi să vă ocupaţi de mine.”

Aducându-şi aminte de incident, Lucado a scris: „Nu pot să-mi amintesc un singur moment în care William să nu menţioneze echipajului că el avea nevoie de atenţie. […] Dacă avionul avea probleme pe timpul călătoriei, el ar fi primit asistenţă imediată. Stewardesele nu ar fi putut uita cererile lui repetate. De ce? El s-a predat pe sine grijii cuiva mai puternic decât el.” (Poveşti încurajatoare
pentru suflete preţioase, p. 26).

Probabil că pentru anumite lucruri tu nu ceri sprijinul altcuiva decât propriul braţ, totuşi nu uita că, precum William Jack, tu eşti implicat într-o călătorie pentru a-L vedea pe Tatăl tău ceresc. Dacă vrei să ajungi la această întâlnire cu Creatorul tău, atunci trebuie să înţelegi că nu poţi ajunge acolo singur şi că încrederea ta în tine nu va fi de ajuns. Te invit astăzi să-i spui Domnului: „Nu uita să te ocupi de mine.” Dumnezeu Se va ocupa de tine, va veghea asupra ta, va rămâne aproape de tine. Să aibă grijă de tine nu este o greutate pentru El. Am face bine să ne însuşim o veche rugăciune ebraică: „Priveşte asupra noastră, Doamne, din locul înălţimii Tale şi ai grijă de noi.”

#Dumnezeuseîngrijeştedemine #Isusseîngrijeştedemine

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor