Mai aşteaptă puţin…

De aceea, omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este o închinare la idoli. (Coloseni 3:5)

În 2012, Lolo Jones era deja celebră pentru că ea câştigase în trei reprize, trei titluri de NCAA şi pentru că a câştigat de două ori campionatul mondial la şaizeci de metri pe pistă acoperită: în 2008 şi în 2010. Totuşi ea a ajuns să fie cunoscută datorită declaraţiilor făcute în cadrul unui interviu televizat.

Într-un dialog cu Bryant Gumbel, la emisiunea Real Sports de la HBO, Lolo declara următoarele:

„Aş vrea să rămân virgină până la căsătorie. Acesta este un dar pe care vreau să îl dau doar soţului meu. Nu este deloc uşor; este cea mai grea luptă din viaţa mea. Mai greu decât a mă antrena pentru Jocurile Olimpice, mai greu decât a absolvi cu succes studiile profesionale la Universitatea din Louisiana. Am fost ispită tot mereu, mai mulţi băieţi mi-au spus că, dacă voi avea relaţii intime, voi avea o performanţă mai bună la cursă. […] Dar le-am spus că eu voi face acest lucru doar cu cel care se va căsători cu mine.”

După cum ai putut vedea, virginitatea nu este o idee ciudată, demodată în secolul XXI. Există persoane, precum Lolo, care rămân totuşi credincioase etichetei biblice şi care cred că relaţiile intime sunt un dar rezervat pentru căsătorie. Nu te lăsa atras în jocul „dacă mă iubeşti, atunci…” Dacă acea persoană te iubeşte, cred că va fi posibil şi chiar de dorit să aştepte.

Este uşor să rămâi curat din punct de vedere sexual? Nu, cu siguranţă că nu! Probabil că aceasta va fi încercarea cea mai grea din viaţa ta; dar dacă Lolo Jones a putut obţine biruinţa asupra ispitei sexuale înainte de căsătorie, atunci şi tu vei putea. Iată ce ne spune Pavel nouă, tuturor: „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda” (1 Corinteni 10:13). Uneori, calea de ieşire pe care ţi-o oferă Dumnezeu pentru a birui ispita este să pui capăt relaţiei.

Dacă la fel ca şi Lolo Jones, tu doreşti să îţi păstrezi puritatea sexuală, atunci trebuie să „îţi pui viaţa sentimentală şi sexualitatea în mâinile lui Isus,” după cum spune şi Mike Tucker – Laws of Dating.

#alegsăaştept

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor