Un cadou foarte costisitor

În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său. (Efeseni 1:7)

După ce l-a ascultat pe celebrul predicator G. Campbell Morgan, un miner s-a apropiat de el şi i-a spus:

– Pastore Morgan, aş da totul pentru a crede din toată inima că Dumnezeu poate să-mi ierte toate păcatele. Dar mă costă mult să accept că este de ajuns să-mi mărturisesc păcatele şi să mă pocăiesc. Iertarea nu poate fi aşa de ieftină.

– Aţi lucrat în mină? Îl întrebă Morgan. Cum aţi ieşit de acolo?

– Ei bine, ca întotdeauna: am luat liftul şi acesta m-a adus la suprafaţă.

– Cât aţi plătit pentru a ieşi?

– Nu am plătit nimic, a răspuns minerul.

– V-a fost teamă să urcaţi în lift? Nu vi s-a părut prea ieftin pentru a-l împrumuta?

– Pastore, ceea ce nu ştiţi este că, deşi eu urc gratuit, acest lift îi costă mult pe proprietarii companiei.

– Acelaşi lucru se întâmplă cu iertarea păcatelor, a spus Morgan. Faptul că aceasta este gratuită pentru dumneavoastră, asta nu înseamnă că Dumnezeu nu a trebuit să plătească un preţ mare ca s-o puteţi obţine.

Este un mare adevăr! Iertarea păcatelor este gratuită şi inepuizabilă. Isus spune în Matei 18:22 că Dumnezeu poate să ierte acelaşi păcat nu doar de „şaptezeci de ori câte şapte”, altfel spus, de patru sute nouăzeci de ori! Ceea ce Isus spune este că Dumnezeu este gata să te ierte de fiecare dată când eşti dispus să-ţi mărturiseşti păcatele şi să te pocăieşti. Înseamnă aceasta că răscumpărarea din păcat nu are un preţ ridicat pentru Tatăl ceresc? Petru a declarat în prima sa epistolă: „Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos” (1 Petru 1:18,19).

Ştii tu că Dumnezeu a fost cel care a plătit pentru mântuirea ta? Dacă tu ştii, ştiu şi prietenii tăi asta? Fiul lui Dumnezeu Şi-a vărsat sângele pentru ca toţi să aibă acces la sursa inepuizabilă de har unde ne putem afunda de fiecare dată când ieşim murdari din mina păcatului. Şi cel mai bine este că nu trebuie să plătim pentru a primi această baie de curăţie şi de purificare spirituală.

#salvatprinsânge #mântuireafărăplată

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video