Tu eşti templul lui Dumnezeu

Nu ştiţi că trupul vostru este templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? (1 Corinteni 6:19)

Se spune că, pe când nu era decât un tânăr, Dwight L. Moody a auzit pe cineva spunând: „Lumea nu a văzut încă ceea ce poate face o persoană consacrată pe deplin Lui.” Când Moody a auzit aceste cuvinte a acceptat provocarea de a deveni un om total consacrat lui Dumnezeu. Într-o zi, liderii unei biserici discutau cu privire la o campanie de evanghelizare. Cum nu ajungeau să se pună de acord, unii dintre ei au cerut să fie chemat Moody pentru a asculta părerea lui despre acea chestiune. Una dintre persoanele prezente a spus pe un ton foarte supărat:

– Deci are cumva Moody monopol pe Duhul Sfânt?

– Bineînţeles că nu. Nimeni nu crede aşa ceva. Ceea ce credem noi este că Duhul Sfânt are monopol pe viaţa lui Moody.

Poate crezi că Moody era un tip special, iar tu nu. Dar ia aminte la această declaraţie: „În El, toată clădirea, bine închegată, creşte ca să fie un Templu sfânt în Domnul. Şi prin El şi voi sunteţi zidiţi împreună, ca să fiţi un locaş al lui Dumnezeu, prin Duhul” (Efeseni 2:21,22).

Formidabil! Noi nu suntem pietrele preţioase care au înfrumuseţat tabernaculul din deşert, noi nu ne ridicăm, la maiestatea Templului lui Solomon, totuşi Dumnezeul cerului a decis să-Şi stabilească locuinţa în noi, simplii păcătoşi, plini de slăbiciuni şi de defecte. Ce şansă avem! Dumnezeu poate locui în tine prin Duhul Sfânt. Tu nu eşti orice, tu eşti „templul Duhului Sfânt” şi eşti deci proprietatea lui Isus. Este de datoria noastră pe pământ să facem ca „universul ceresc şi rasa căzută să poată vedea bărbaţi şi femei, temple ale viului Dumnezeu” (Ellen G. White, Our Father Cares, p. 295).

Ar fi bine să meditezi la aceste întrebări: Domneşte Dumnezeu în inima ta? Nu ţi-ar plăcea să se spună şi despre tine că Duhul Sfânt are monopol total pe viaţa ta? Vrei tu să accepţi ca Dumnezeu să fie singurul tău proprietar?

#vreausăfiutemplualDuhuluiSfânt

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video