Conectaţi 24/7

Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce multă roadă. (Ioan 15:5)

Pe ce reţea socială eşti tu conectat? Majoritatea dintre noi facem parte din cele un miliard de persoane conectate la Facebook, mama tuturor reţelelor de socializare. Alţii sunt conectaţi la Twitter, care se distinge prin rapiditatea cu care informaţia circulă. Dacă eşti un profesionist şi vrei să-ţi schimbi locul de muncă sau vrei să cunoşti oameni cu aceeaşi profesie, va trebui să te conectezi la Linkedin. Dacă îţi place să împărtăşeşti materiale video sau poze, Instagram va fi cea mai bună alegere pentru a rămâne conectat. În cele din urmă, într-un fel sau altul trăim conectaţi la reţele de socializare.

Toate acestea au creat o nouă dependenţă: dependenţa de reţelele de socializare. În cartea sa Disconnected [Deconectat], Nicole Radzivill a scris cele ce urmează: „Am înţeles că primul pas în soluţionarea unei probleme este aceea de a o recunoaşte. Trebuie deci să mărturisesc că sunt dependent de reţelele de socializare. Examinându-mă personal am descoperit că: 1) verificam Twitter la fiecare opt minute atunci când eram treaz; 2) verificam Twitter la fiecare patruzeci şi opt de minute pe parcursul orelor de somn. Cum dorm aproape opt ore, aceasta înseamnă că mă trezeam de zece ori pentru a veridica Twitterul, şi-l verificam de o sută douăzeci de ori pe zi” (p. 3).

Să nu credeţi că aceasta este doar problema lui Nicole. În 2011, Cisco World Technology Report a arătat că jumătate din tineri consideră că „nu pot trăi fără internet”, că o treime dintre tineri preferă „conectarea la internet în locul unei maşini” şi că patruzeci şi trei la sută au admis că reţelele sociale îi întrerup din studiul lor de trei sau patru ori pe oră. Evident, reţelele sociale nu sunt rele în sine, ceea ce este rău este felul cum le folosim.

Totuşi, dacă vrem să folosim înţelept conexiunea oferită de reţelele de socializare, noi ar trebui să fim conectaţi la Isus. Domnul ne spune în Cuvântul Său: „Rămâneţi în Mine” (Ioan 15:4). Conexiunea cu Hristos este cea care ne hrăneşte într-adevăr mintea şi sufletul. Dacă ne conectăm la reţeaua cerului prin rugăciune şi studiul Cuvântului lui Dumnezeu, vom avea o viaţă de succes. Nu ai vrea să fii conectat la Isus 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână?

#conectatlaIsus

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video