Dumnezeu nu este vinovat

Un vrăjmaş a făcut lucrul acesta. (Matei 13:28)

Ernie Chambers, senator în Nebraska, Statele Unite, a intentat o acţiune de judecată împotriva lui Dumnezeu, în care Îl acuza că ar fi cauza „inundaţiilor teribile, a cutremurelor violente, a uraganelor înspăimântătoare, a tornadelor terifiante, a foametei atroce, a rănilor pernicioase, a secetei devastatoare şi a războaielor genocide” care s-au produs în lume şi care au provocat „o mortalitate masivă şi distrugeri care au terorizat milioane de locuitori”.

Ca cineva să-I pretindă lui Dumnezeu să se înfăţişeze înaintea unui tribunal şi să-I atribuie moartea a milioane de persoane părea nebunesc. Dar Chambers nu e nebun. Dimpotrivă, este un cetăţean onorabil al comunităţii sale. Poate că tu nu te-ai gândit să-l aduci pe Dumnezeu în banca acuzaţilor, dar cu siguranţă te cuprinde îndoiala când citeşti, asculţi sau suferi consecinţele unei catastrofe naturale. Toţi ne-am întrebat la un moment dat: Este Dumnezeu vinovat de toate aceste tragedii?

În Matei 13, Isus spune povestea unui om care a semănat sămânţă bună în ţarina lui. Dar, pe când toţi dormeau, „a venit vrăjmaşul lui, a semănat neghină între grâu şi a plecat.” (v. 24 şi 25). Prin urmare, „a ieşit la iveală şi neghina” printre grâu (v. 26). Dar vinovat pentru apariţia „neghinei” a fost „vrăjmaşul” care a semănat-o.

Satana este cel care provoacă „inundaţii teribile, cutremure violente, uragane înspăimântătoare, tornade terifiante, foamete atroce, răni pernicioase, secete devastatoare şi a războaie genocide”. Satana este cel care otrăveşte atmosfera şi schimbă elementele naturii. Şi el face toate acestea folosind agenţii săi demonici, dar profită şi de ambiţiile şi de egoismul nostru pentru a continua să distrugă planeta. Peste tot va semăna vrăjmaşul „neghina” sa. Deci, în loc să-l acuzăm pe Dumnezeu de tot răul care se întâmplă în lume, să ne pregătim să plecăm şi să trăim cu El în cer.

Foarte curând, Dumnezeu va elibera creaţiunea Sa de tot răul pe care păcatul l-a produs. El ne promite să ne ducă să trăim „într-un cer nou şi un pământ nou” (Apocalipsa 21:1), unde nu vor mai fi nici cutremure, nici cicloane, nici boli, nici moarte. Când va veni acel moment, tu, Dumnezeu şi cu mine vom domni pentru a-i judeca pe toţi cei care-I atribuie lui Dumnezeu ceea ce a făcut Satana.

#Dumnezeuestebun

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor