Nu sunt decât două grupe de persoane

Alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi. […] Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului. (Iosua 24:15)

Recent am citit pe internet un articol intitulat: „Nu sunt decât două grupe de persoane.” Potrivit acestui articol, tu şi cu mine aparţinem uneia dintre următoarele grupe:

Celor care beau ceai sau celor care beau cafea.

Celor care folosesc Mac sau celor care folosesc Windows

Celor care mănâncă crusta de la pizza sau celor care nu o mănâncă

Celor care preferă ketchupul sau celor care preferă muştarul.

Celor care preferă Marvel sau celor care preferă DC-ul

Asta poate părea amuzant, dar este foarte aproape de realitate. În ceea ce priveşte telefoanele mobile, cei care folosesc iOS-ul de la Apple şi cei care folosesc Androidul de la Google compară calitatea fiecăruia dintre aceste produse. Chiar şi dacă fiecare sistem posedă propriile avantaje, utilizatorii sunt cei care au ultimul cuvânt. Cei care folosesc Android (caracterizat de sistemul cu cod deschis) spun că se bucură de o libertate mai mare pentru a îndeplini sarcinile pe care le au la dispoziţie, pe când cei care folosesc iOS afirmă că Apple le oferă o mai bună protecţie a vieţii private. Google, dimpotrivă, „vinde” informaţiile personale ale utilizatorilor. În concluzie, totul este o chestiune de preferinţă personală.

Ceea ce este interesant în cazul telefoanelor mobile este că întotdeauna există o a treia variantă. Dacă nu-ţi place nici iOS, nici Android, poţi folosi Black-Berry sau telefonul Windows; dacă nu-ţi plac nici calculatoarele Mac, nici cele cu sistem de operare Windows, ai posibilitatea să foloseşti Linux; dacă nu vrei nici ceai, nici cafea, poţi să bei suc; dacă nu-ţi place nici ketchupul, nici muştarul, poţi să le înlocuieşti cu maioneză sau unt, sau chiar cu nimic. Există întotdeauna o a treia opţiune pentru tine. Însă, dacă ai şti că acest „dar” va ajunge și în domeniul spiritual, acolo nu sunt decât două alegeri, nu există o a treia opţiune. Nu sunt decât două grupe: cea care aparţine lui Isus şi cea care aparţine lui Satana, binele şi răul, viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. „Alege viaţa ca să trăieşti” (Deuteronomul 30:19).

Nu sunt decât două grupe de persoane: cei care-L urmează pe Hristos şi cei care-l urmează pe Satana. Sper ca tu, la fel ca Iosua, să-L alegi pe Mântuitorul.

#nusuntdecâtdouăgrupe

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor